ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul vrea să stimuleze firmele să rezolve problema capitalurilor negative, prin acordarea de bonificații la impozit

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul vrea să stimuleze firmele să rezolve problema capitalurilor negative, prin acordarea de bonificații la impozit
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 1 iul 2020

Guvernul intenționează să stimuleze menținerea capitalurilor proprii pozitive ale companiilor, precum și majorarea acestora, dacă este cazul, prin acordarea de bonificații la plata impozitului pe profit. Măsura este inclusă în Planul de relansare economică pregătit de Guvern și analizat de Profit.ro. Problema companiilor cu capital negativ, respectiv cu datorii mai mari decât activele totale, s-a aflat în ultimii ani pe agenda autorităților, în contextul în care legea prevede un prag minim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

Cum va fi relansată economia, puternic afectată după criza COVID-19, și ce se va întâmpla pe piața bancară, precum și cu fondurile de investiții și cele de pensii, bursa și societățile de asigurări va fi detaliat suplimentar de cei mai importanți jucători în domeniu la Videoconferința - 
Profit.ro Financial Forum 

„Finanțăm repornirea economiei“. Detalii pot fi aflate AICI

Circa 37%, adică 252.000, dintre firmele active în România aveau capitaluri negative la finele anului 2018, adică datorii mai mari decât activele totale. În total, 259.500 de firme aveau un nivel al capitalului sub limita reglementată, adică 38% din totalul companiilor, potrivit datelor BNR, prezentate de Eugen Rădulescu, director al Direcției de stabilitate financiară.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul vrea să stimuleze firmele să rezolve problema capitalurilor negative, prin acordarea de bonificații la impozit

Autoritățile au recurs recent, în contextul crizei, la acordarea de bonificații la plata impozitului pentru a încuraja firmele să își achite impozitele.

Guvernul a aprobat anterior o ordonanță care introduce bonificații pentru firmele plătitoare de impozit pe profit care achită impozitul datorat pe 25 aprilie 2020.

Ulterior, a intrat în vigoare o lege mai amplă adoptată de Parlament, care prevede că toate firmele care achită impozitul pe profit în termenele stabilite, respectiv până la 25 iulie, pentru trimestrul al II-lea, și până la 25 octombrie 2020, pentru trimestrul al III-lea, vor beneficia de o bonificație de 10%. Bonificația se va aplica în același procent pentru plata la termen a impozitului pe venitul microîntreprinderilor.

Videoconferinta, transmisă în direct și la Profit TV, este organizată cu sprijinul: Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurari, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, Sif Banat-Crisana și Sif Muntenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
capital negativ
firme
bonificatie
impozit