Povestea de ieri din piețele financiare a fost despre petrol, căci am consemnat a patra cea mai mare creștere pe parcursul unei zile din istorie.Totul a început după ce, așa cum aminteam în postarea precedentă, mai multe atacuri cu drone care au avut loc sâmbătă împotriva unor unități majore de producție a țițeiului din Arabia Saudită au obligat regatul să reducă producția la jumătate.
Piețele bursiere europene au închis pe verde ultima zi a săptămânii, susținute de speranța că Statele Unite ale Americii (SUA) și China vor ajunge la un acord comercial, iar Marea Britanie va evita un Brexit fără acord. Acțiunile băncilor s-au numărat printre cele mai performante, pe fondul ultimelor măsuri de stimulare dezvăluite joi de Banca Centrală Europeană (BCE) și președintele Mario Draghi, care se angajează pentru stimularea nedeterminată a economiei din Zona Euro.
Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat ieri un nou pachet de măsuri de stimulare, în contextul creșterii economice modeste și al încetinirii inflației. Astfel, instituția a decis, la ședința de politică monetară, să reducă dobânda la facilitatea de depozit cu 10 puncte de bază, la un minim record de -0,5%
Verde pe pietele bursiere europene ieri, pe fondul diminuării tensiunilor comerciale dintre cele două mari economii ale lumii, după ce China a anunțat că va scuti unele mărfuri din Statele Unite ale Americii (SUA) de la tarife suplimentare, iar investitorii se așteaptă ca la ședința de politică monetară de astăzi Banca Centrală Europeană (BCE) să anunțe rate mai mici și să implementeze măsuri de stimulare.
Ziua a început cu evoluții mixte pe bursele asiatice, respectiv creștere în Japonia (Nikkei225 +0,35%), indecizie în Hong Kong (HangSeng -0,01%) și scădere în China (CSI300 -0,34%, SSEC -0,12%), unde s-au eliminat mai multe obstacole pentru investițiile străine pe piețele de capital, iar fondurile globale nu mai au acum nevoie de aprobare pentru achiziționarea de acțiuni și obligațiuni chineze.