Din nou o închidere roșie pe Wall Street, care extinde pierderile mari de miercuri. Raliul din prima parte a sesiunii de ieri, venit în urma șanselor mărite date de către investirori că Federal Reserve (FED) va reduce ratele pentru a doua oară anul acesta, s-a inversat brusc și principalii indici bursieri au închis la minimele zilei, după ce președintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite vor impune taxe de 10% pentru bunuri și servicii chinezești suplimentare de 300 milarde dolari, începând cu 1 septembrie 2019.
A fost o sesiune negativă aseară pe Wall Street, pe fondul reducerii așteptărilor că s-ar putea ajunge la un acord comercial între SUA și China în cadrul negocierilor comerciale din această săptămână, după ce președintele american Donald Trump a postat un tweet despre China, care ar fi trebuit să înceapă să cumpere produse agricole americane și n-a făcut-o. Într-o altă serie de tweeturi, Donald Trump ceruse și Rezervei Federale (FED), înainte de ședința de politică monetară de ieri și astăzi, să meargă dincolo ”de o mică reducere a dobânzii”.
Bursele europene au avut ieri în general o evoluție negativă, însă excepția majoră a fost indicele londonez FTSE100 (+1,82%), care a urcat până la 7,686.61 puncte, cel mai ridicat nivel din 10 august 2018. Asta în contextul în care lira sterlină (GBP) s-a prăbușit la un minim al ultimelor douăzeci și nouă de luni, dar și cu perspectivele unor acorduri între companiile JustEat și Takeaway.com pe de o parte și între LondonStockExchange și RefinitivHoldings pe de altă parte.
Ziua de vineri a adus creșteri pentru principalii indici bursieri de pe Wall Street, care încheie astfel pozitiv săptămâna. S&P500 și NASDAQ sunt la valori maxime istorice, în timp ce DJIA a rămas un pic în urmă, tras în jos de scăderile acțiunilor Boeing și Caterpillar, venite în urma unor rezultate sub așteptări. Investitorii, care se află în așteptarea reuniunii de politică monetară de săptămâna viitoare a Federal Reserve (FED), precum și a reluării negocierilor comerciale dintre SUA și China, au avut parte în ultima zi a săptămânii de vești bune.
Indicii bursieri de pe Wall Street au închis pe pierdere aseară, după rezultate trimestriale mai slabe decât cele preconizate pentru câteva companii importante, în special din sectorul auto, dar și în contextul temerilor că Federal Reserve va fi săptămâna viitoare mai puțin agresivă decât se aștepta.