Investițiile companiilor auto în conducerea automată sau autnomă cum a mai fost denumită continuă, chiar dacă entuziasmul de acum 5 – 6 ani s-a diminuat și orizontul de timp pentru intrarea în producția de serie a fost amânat. Stellantis a finalizat propria platformă care va fi utilizată pentru dezvoltarea de mașini fără șofer.
BYD își extinde tehnologia plug-in hybrid introdusă pe Seal 07 DM-i, care oferă o autonomie extinsă cu ajutorul propulsiei mixte, benzină – electric, pe un nou model, mai mic, cu un preț care în China ajunge la nivelului unui Logan.
Cele două modele populare de la Dacia au început anul 2025 cu rezultatul foarte bune, confirmând faptul că au o popularitate foarte mare în Europa. Sandero, aflat în al cincilea an de existență își arată calitățile în continuare, reușind să rămână liderul pieței europene. Surpriza plăcută este Duster, care depășește rivalii din segmentul B-SUV cu vânzări foarte bune și devine totodată al doilea cel mai vândut SUV din Europa.
Statisticile oficiale privind înmatriculările de automobile din China au început să afișeze de câteva luni marca Dacia, cu volume din ce în ce mai mari. La finalul anului 2024, Dacia avea deja câteva mii de autoturisme vândute pe cea mai mare și dificilă piață auto din lume.
BMW Group este unul dintre puținii producători auto din lume care a reușit în 2024 să vândă mai multe mașini electrice decât în anul precedent. Ponderea acestui tip de propulsie în vânzărilor totale a crescut și compania este sigură că va îndeplini singură țintele de emisii, fără să apeleze la parteneriate (achiziții de credite de carbon). Secretul din spatele acestui succes vine însă din urmă, încă de când a fost creată strategia de electrificare.