Repararea și înlocuirea mecanismelor de acționare electrică a ascensoarelor de persoane, precum și ale altor componente mecanice sau ale cabinei, vor fi eligibile pentru a fi finanțate în cadrul proiectelor de creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe, respectiv de reabilitare termică.
Un proiect de lege care prevede scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine, amplasate pe insule și suprafețe rezultate din modificări naturale ale teritoriului ori amenajări hidrotehnice, a primit undă verde din partea comisiei de buget din Senat. Proiectul fusese avizat negativ de alte comisii pe motiv că are legătură cu insula Belina, subiect al unui dosar în care sunt anchetați de DNA doi foști miniștri.
Programul Start-Up Nation are prevăzută în proiectul de buget pentru 2018 o finanțare de 2 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10.000 de noi firme. Anul viitor ar putea aplica pentru finanțare și firmele ale căror proiecte au fost respinse anul acesta, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer.
Senatul a adoptat, marți, proiectul Legii prevenirii, în baza căreia firmele nu vor fi amendate de inspectorii Fiscului, ci vor avea la dispoziție un anumit interval în care să rezolve problemele. Demnitarii puterii recunosc, însă, că la frecvența cu care se schimbă legislația, legea ar putea deveni caducă la anul.
Legea insolvenței persoanelor fizice, care permite românilor cu datorii la bănci să-și declare falimentul, va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, a decis astăzi Parlamentul. Legea ar fi trebuit să intre în vigoare din 2016, dar niciun guvern nu s-a grăbit să o pună în practică. În vară, după cea mai recentă amânare, avocatul Gheorghe Piperea, instalat atunci în postul de consilier onorific al premierului și susținător al clienților cu credite bancare, a explicat pentru Profit.ro cum va fi Legea modificată până la momentul aplicării.