Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) arată că introducerea în România a sistemului de plată a daunelor auto bazat pe decontare directă va conduce la o majorare a tarifelor. ASF, pe de altă parte, susține măsura tocmai pentru că apreciază că ar putea duce la o scădere a tarifelor.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis aplicarea măsurilor de rezoluție la societatea Carpatica Asig Sibiu, aflată în redresare financiară din aprilie 2014 și controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, pentru a evita intrarea într-o stare de dificultate majoră a asigurătorului, a anunțat luni instituția.
Falimentara Astra Asigurări este acționar la mai multe firme din imperiul familiei Adamescu. Asigurătorul are participații la Intercontinental și World Trade Center, dar și la Novacuarț, companie care a avut până recent în exploatare mina care produce cel mai pur cuarț din Europa.
Tribunalul București a publicat, noaptea trecută, sentința prin care a confirmat starea de faliment la Astra Asigurări. Specialiștii contactați de Profit.ro spun că în cel mult două termene de judecată, care în mod normal vor fi programate pe parcursul a cel mult o lună, procedura va fi definitivă, iar Fondul de Garantare va putea începe să plătească despăgubiri.
ASF a aprobat recent modificarea legislației RCA astfel încât autovehiculele care nu pot părărsi teritoriul României să nu mai achite componenta Carte Verde. Un răspuns al Curții Europene de Justiție la o întrebare care vizează exact situația unui transportator care nu plătea Carte Verde pe motiv că nu părăsește țara de origine arată, însă, că limitările care țin de teritoriul unde activează autovehiculul încalcă legislația UE.