Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat Autorității de Supraveghere Financiară informații referitoare la activitatea companiei Astra Asigurări în perioada 2003-2015, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse apropiate ASF. DNA spune că nu există, în acest moment, un dosar privind societatea falimentară.
Emiterea asigurării obligatorii de răspundere civilă și verificarea valabilității polițelor printr-un mecanism similar cu cel folosit pentru roviniete ar putea deveni operaționale în viitorul apropiat.
Instituția care va plăti păgubiții Astra Asigurări a înaintat către Tribunalul București o cerere de admitere a creanței prin care solicită o sumă de 680 de milioane de lei. Fondul de Garantare a Asiguraților(FGA) va fi cel mai mare creditor al companiei la care au demarat deja procedurile de lichidare.
Grawe Asigurări a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară o cerere de autorizare pentru a intra pe piața RCA. Compania intenționează să obțină o autorizație și pentru a vinde asigurrări CASCO, pentru care a depus actele necesare în luna decembrie.
Mai bine de un sfert din acțiunile Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID), entitatea care emite asigurările obligatorii de locuință, sunt deținute de companii care au serioase probleme financiare. Una dintre ele, Astra Asigurări, care deține 15% din titlurile PAID, se află chiar în faliment.