Acțiunile Evergrande au urcat la cel mai ridicat nivel din ultima lună și jumătate. Gigantul chinez a evitat din nou, la limită, intrarea în incapacitate de plată

Acțiunile Evergrande au urcat la cel mai ridicat nivel din ultima lună și jumătate. Gigantul chinez a evitat din nou, la limită, intrarea în incapacitate de plată
scris 12 nov 2021

Acțiunile gigantului imobiliar chinez Evergrande au urcat la cel mai ridicat nivel din ultima lună și jumătate, după ce compania a evitat din nou, la limită, intrarea în incapacitate de plată.

Acțiunile Evergrande au urcat vineri cu până la 16% la Hong Kong, până la cel mai mare nivel de preț din 30 septembrie. Compania a închis în urcare cu circa 10% față de joi.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de circa 5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de circa 5 miliarde de dolari

Potrivit Bloomberg, Evergrande a reușit să evite la limită intrarea în incapacitate de plată, după ce a plătit în ultimul moment dobânzi de circa 148 de milioane de dolari, înainte ca perioada de grație de 30 de zile să se încheie. 

Este a treia oară într-o lună când Evergrande face plăți chiar înainte de expirarea perioadei de grație.

Informațiile privind efectuarea plății au fost oferite Bloomberg de către furnizorul de servicii de custodie și decontare Clearstream, potrivit căruia clienții săi au primit, cu întârziere, dobânzile datorate de Evergrande.

Precizările au fost făcute după ce, cu o zi înainte, grupul german DMSA a anunțat că a cerut oficial falimentul Evergrande, având în vedere că nu a primit din partea grupului chinez dobânzile datorate.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
incapacitate plata
dmsa
clearstream
dobanzi evegrande
datorii