GRAFIC Dr.Doom Roubini: Căderea Credit Suisse ar fi un nou moment Lehman Brothers. Recomandarea către investitori

GRAFIC Dr.Doom Roubini: Căderea Credit Suisse ar fi un nou moment Lehman Brothers. Recomandarea către investitori
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mar 2023

O eventuală prăbușire a Credit Suisse ar echivala cu un nou "moment Lehman Brothers", potrivit economistului american Nouriel Roubini, care recomandă investitorilor în căutare de active sigure să își plaseze banii în obligațiuni pe termen scurt și metale prețioase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nouriel Roubini, profesor emerit de economie la Stern School of Business a Universității din New York, este economist-șef la Atlas Capital Team, fiind poreclit și “Dr. Doom” (Doctorul Apocalipsei) datorită predicțiilor sale în majoritate sumbre - VEZI AICI OPINIILE SALE TRANSMISE PROFIT.RO

Într-un interviu acordat Bloomberg Television, Roubini a spus că problema cu Credit Suisse, ale cărei acțiuni s-au prăbușit la noi minime istorice miercuri, este că ar putea fi prea mare pentru a da faliment, dar ar putea fi și prea mare pentru a fi salvată, citând capacitatea mai redusă a Elveției de a gestiona o salvare a băncii, comparativ cu SUA.

Investitorii care caută siguranță ar trebui să se orienteze către obligațiuni pe termen scurt, TIPS (titluri de trezorerie protejate împotriva inflației – n.r.), aur și alte metale prețioase, a precizat Roubini.

Acțiunile Credit Suisse se prăbușesc la un nou minim record, antrenând noi vânzări pe burse CITEȘTE ȘI Acțiunile Credit Suisse se prăbușesc la un nou minim record, antrenând noi vânzări pe burse

Acțiunile Credit Suisse au coborât cu până la 31%, la 1,55 franci astăzi, înainte să recupereze din pierderi. Banca elvețiană consemna un declin de 17% în jurul orei 17:00.

Costul asigurării obligațiunilor băncii împotriva intrării în incapacitate de plată pe termen scurt a crescut puternic, cu peste 800 de puncte de bază, eclipsând nivelul atins de swap-urile CDS în timpul crizei financiare din 2008.

GRAFIC Dr.Doom Roubini: Căderea Credit Suisse ar fi un nou moment Lehman Brothers. Recomandarea către investitori

Credit Suisse și-a publicat marți, cu întârziere, raportul anual pentru 2022, anunțând că a identificat "deficiențe semnificative" în ceea ce privește controalele privind raportarea financiară și că nu reușit încă să oprească retragerile de fonduri din partea clienților.

Gigantul german din industria chimică BASF, prezent și în România, desființează 2.600 de posturi. Acțiunile scad CITEȘTE ȘI Gigantul german din industria chimică BASF, prezent și în România, desființează 2.600 de posturi. Acțiunile scad

Miercuri, principalul acționar al Credit Suisse, Banca Națională Saudită, a exclus o nouă injecție de capital la banca elvețiană.

Vânzările în panică s-au extins la nivelul întregului sector bancar și au tras în jos indicii bursieri europeni, care au avut, marți, o încercare de revenire după scăderile de la finele săptămânii trecute precipitate de colapsul Silicon Valley Bank (SVB).

"Piețele sunt foarte sensibile la fluxul de știri negative după surpriza de a vedea o bancă americană dispărând de la o zi la alta", a comentat Francois Lavier, analist  la Lazard Freres Gestion, citat de Bloomberg. "Într-un context în care sentimentul pieței este deja slăbit, nu este nevoie de prea multe pentru a-l slăbi și mai mult", a adăugat Lavier.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
scadere actiuni credit suisse
probleme