VIDEO Armata cumpără cisterne pentru alimentarea cu carburanți în teren a transportoarelor rachetelor Patriot și Hawk

VIDEO Armata cumpără cisterne pentru alimentarea cu carburanți în teren a transportoarelor rachetelor Patriot și Hawk
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 dec 2021

Ministerul Apărării Naționale (MApN) vrea să cumpere până la 12 autocisterne de mare mobilitate pentru sarcini grele, cu capacitate de 15.000 de litri fiecare, destinate transportului carburanților necesari alimentării structurilor mobile pe care sunt amplasate rachetele Patriot și Hawk din dotarea sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În acest scop, instituția a demarat o licitație pentru încheierea unui acord-cadru pe 3 ani. În baza acestuia, MApN vrea să achiziționeze minimum 2 și maximum 12 autocisterne.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

"Autocisterna este destinată efectuării transportului de carburanți (motorină SR EN 590, benzină CO95 SR EN 228, combustibil turboreactor Jet A1 ASTM D 1655) din depozitele unităților militare aflate în cazărmile de dislocare la pace în raioanele de dislocare în teren ale structurilor de rachete AA PATRIOT și HAWK, radiolocație, geniu și elicoptere, pe drumuri amenajate, cât și în regim off-road, în condiții grele de teren. De asemenea, autocisterna va permite efectuarea operațiunilor de alimentare a echipamentelor militare cu carburanți, filtrați și contorizați, inclusiv alimentarea elicopterelor în zonele de aterizare/decolare greu accesibile", se arată în documentația de atribuire.

Valoarea totală a achiziției este estimată la 26,86 milioane lei plus TVA.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Echipamentele din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare intrat în dotarea Armatei Române au început să sosească în țară în vara anului trecut, în baza contractului de achiziție de 3,9 miliarde dolari plus TVA încheiat cu Guvernul Statelor Unite în 2017.

Statul român a cumpărat sisteme de rachete Hawk, dezvoltate de gigantul american al industriei de apărare Raytheon, în 2004, primele trageri cu acestea având loc în 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
rachete patriot
raytheon
mapn autocisterne
achizitii militare romania