Președintele Nicușor Dan a declarat că el pornește de la premisa de a nu crește TVA. ”Absolut toată lumea e de acord că nu trebuie să crească impozitarea pe muncă. Eu în continuare cred că nu e bine să creștem taxe. Ce se va întâmpla va rezulta din negocieri”, a explicat el.
Pachetul de ajustare bugetară trebuie să ajungă la un impact de circa 40 de miliarde de lei, au transmis surse politice pentru Profit.ro. Anterior a fost vehiculată o sumă de circa 30 de miliarde de lei.
Reprezentanții HoReCa anunță că, în urma consultărilor avute cu președintele Nicușor Dan, au primit asigurări că TVA nu va crește.
Ministerul Finanțelor pregătește în prezent scenarii cu variante de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare și de creșteri de taxe, necesare pentru stabilizarea deficitului bugetar, însă decizia asupra acestora va aparține noii coaliții și noului guvern, a declarat ministrul Finanțelor, Barna Tanczos. Comisia Europeană vrea măsurile cât mai repede, a precizat ministrul.
Președintele Nicușor Dan a afirmat că, în urma consultărilor pe care le-a avut cu partidele din Parlament, fiecare formațiune politică a înțeles că este nevoie despre reduceri bugetare, inclusiv reduceri de cheltuieli ale statului. Nicușor Dan consideră că cel mai bine este să avem un guvern care să vrea să lucreze trei ani și jumătate și cu un premier politic.
România este în vârful Europei, atunci când vine vorba de taxarea salariilor. Chiar între singurele 7 țări unde duci acasă mai puțin de două treimi din venitul brut, relevă datele analizate de Profit.ro.
Trebuie redus aparatul bugetar, care este supradimensionat, dar și unele dintre veniturile sale exagerate. Sunt acum tipuri de sporuri în mod evident exagerate. Este deja celebru cazul „sporului de condiții vătămătoare”, care ar trebui să dispară în procesul de reforomă a cheltuielilor statului, pentru reducerea deficitului bugetar, a transmis la Maratonul Fondurilor Europene, organizat de Profit.ro TV, ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș.
Senatorii au respins, prin vot în plen, proiectul legislativ care prevede eliminarea Impozitării bacșișului în domeniul ospitalității, impusă obligatoriu din 1 ianuarie 2023. Proiectul va fi transmis acum deputaților, care vor avea votul final asupra proiectului.
Techtex, prima fabrică de textile medicale cu capital 100% românesc, care a început producția în martie 2020 în comuna maramureșeană Cicârlău, în plină pandemie, ca soluție la importurile de măști și alte echipamente de protecție, a intrat în insolvență, la propria cerere, după ce inițial a accesat procedura de concordat preventiv.
Toți angajatorii - instituții publice, firme, organizații neguvernamentale - care au cel puțin un salariat la altă adresă decât sediul social vor trebui să solicite înregistrarea fiscală a punctului de lucru, ca plătitor de salarii și de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal local al ANAF, indiferent de numărul de angajați, astfel încât impozitul pe venit să ajungă la autoritatea locală unde își desfășoară activitatea respectivul angajat și nu în orașul unde se află sediul social al angajatorului.