ULTIMA ORĂ Piețele vor fi redeschise

ULTIMA ORĂ Piețele vor fi redeschise
scris 2 dec 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a luat decizia, după discuții cu specialiștii, ca piețele să fie redeschise,de la finalul acestei săptămâni.

FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman CITEȘTE ȘI FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman

„Dați-mi voie să trec foarte scurt și la tema numărul 1 din spațiul public –pandemia. Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Da, probabil în perioada înainte de sărbători s-a testat mai puțin, dar această scădere se poate observa peste tot în Europa. Această scădere nu e o întâmplare, o înșurubare la date, ci este o realitate, facem parte din țările europene unde se înregistrează o scădere. După discuții cu specialiștii, am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. E cu siguranță o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să își facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a afirmat Klaus Iohannis, marți, la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 - varianta ocolitoare Bacău, scrie News.ro.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Pe de altă parte, premierul Orban a anunțat luni că Guvernul a sesizat Curtea Constituțională față de proiectul de lege care prevede ca piețele să fie redeschise, susținând că unul dintre argumentele sesizării arată că o lege nu poate modifica o hotărâre de guvern care se referă la starea de alertă.

Tot la finele acestei săptămâni vor fi organizate alegeri parlamentare, în urma cărora va fi decisă configurația noului Guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
piete