Actualizarea software pregătită de Boeing pentru avioanele 737 MAX va împiedica activarea repetată a sistemului anti-blocare

Actualizarea software pregătită de Boeing pentru avioanele 737 MAX va împiedica activarea repetată a sistemului anti-blocare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2019

Actualizarea software pregătită de Boeing pentru avioanele 737 MAX va preveni activarea repetată a sistemului anti-blocare, aflat în centrul controversei provocate de prăbușirea a două aeronave, și va dezactiva cu totul sistemul dacă doi senzori vor intra în contradicție, au declarat două persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemul anti-blocare, cunoscut sub numele de MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System), este evaluat după două accidente fatale, unul produs recent în Etiopia, iar celălalt în Indonezia, în toamna anului trecut, scrie News.ro.

Boeing a anunțat că urmează să prezinte o actualizare softwae în  zilele următoare, pentru corectarea situației cu care s-au confruntat anul trecut piloții companiei Lion Air.

Primul SUV electric al VW, prezentat luna viitoare în China, dar Europa mai așteaptă încă patru ani CITEȘTE ȘI Primul SUV electric al VW, prezentat luna viitoare în China, dar Europa mai așteaptă încă patru ani

Actualizarea va fi  oferită gratuit companiilor aeriene, potrivit Boeing, în timp ce Ethiopian Airlines a anunțat luni că așteaptă raportul preliminat referitor la prăbușire în această săptămână sau săptămâna viitoare.

Modificarea software va necesita și acordul guvernelor la nivel mondial.

Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite a anunțat luni că va înființa o comisie pentru evaluarea programului de certificare a avioanelor al Sdministrației pentru Aviație, pe fondul îngrijorărilor în creștere provocate de cele două prăbușiri ale unor avioane 737 MAX, produse din octombrie.

737 MAX este cel mai bine vândut avion al Boeing, cu comenzi în valoare de peste 500 de miliarde de dolari, la prețurile din listă.

Acțiunile Boeing au închis luni în creștere cu 2,3%, la 370,46 dolari pe unitate, investitorii sperând că actualizarea software este aproape finalizată, dar titlurile s-au depreciat cu circa 12%, iar capitalizarea s-a redus cu 29 de miliarde de dolari, de la prăbuțirea din 10 martie.

O nouă lovitură pentru Boeing este anunțul făcut luni de Franța, referitor la acordul prin care Airbus va vinde 300 de avioane companiei China Aviation Supplies Holding, între care 290 de avioane A320 și 10 A350, într-un acord de circa 30 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max
sistem anti-blocare