Aeroportul Otopeni începe lucrările de modernizare la Pista 2, investiție în valoare de aproape 110 milioane lei

Aeroportul Otopeni începe lucrările de modernizare la Pista 2, investiție în valoare de aproape 110 milioane lei
scris 12 aug 2020

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat, miercuri, că a demarat lucrările de modernizare la Pista 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă, lucrările în valoare de 109,68 milioane lei fiind atribuite societății Porr Construct SRL, prin licitație publică. Proiectul are ca temen de finalizare cinci luni de la începerea lucrărilor.

Pista a fost deja închisă pe 3 august pentru lucrări pregătitoare, scrie News.ro.

Ultima reparație capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior facându-se numai lucrări de reparații curente.

Blue Air își extinde operațiunile în Italia CITEȘTE ȘI Blue Air își extinde operațiunile în Italia

"CN Aeroporturi București anunță demararea lucrărilor la obiectivul de investiție 'Modernizarea pistei 08L-26R și resistematizarea zonei de siguranță aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internațional Henri Coandă București'. În urma obținerii Autorizației de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din data de 11 august 2020, CN Aeroporturi București a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menționat pentru 21 august 2020", arată CNAB într-un comunicat.

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către Porr Construct SRL, în baza unui contract atribuit prin licitație publică, au ca temen de finalizare cinci luni de la începerea acestora.

"Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcție de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare și ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei", precizează compania.

Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R).

"Având în vedere numărul redus de mișcări de aeronave (aterizări și decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfășurarea în siguranță a traficului", spun reprezentanții CNAB.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania națională aeroporturi bucurești
pista