Audi prezintă e-tron GT Concept, al treilea model electric ce va intra în producție peste doi ani

Audi prezintă e-tron GT Concept, al treilea model electric ce va intra în producție peste doi ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2018

Audi e-tron GT este noua propunere a constructorului din Ingolstadt pentru familia de vehicule electrice care se află în plină dezvoltare în centrele companiei. Modelul a fost prezentat sub forma unui concept-car la Los Angeles și va deveni automobil de serie peste doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou vehicul electric, o limuzină extrem de avansată din punct de vedere tehnologic dezvoltată pe platforma electrică ce va găzdui automobile din diferite segmente, a fost prezentată de Audi la Los Angeles, pentru a anunța viitorul model de serie ce se lansează în 2020. Conceptul se numește Audi e-tron GT, și urmează SUV-ului e-tron, care a fost deja lansat și va începe livrările în perioada următoare, dar lui e-tron Sportback, un crossover cu o siluetă de coupe, care ar trebui să intre în producție în 2019, în ceeași uzină din Belgia. Platforma electrică pe care toate aceste modele au fost dezvoltate a fost produsă în olaborare cu cei de la Porsche, care au prezentat deja modelul Taycan, ce va fi lansat în curând. Pentru e-tron GT, platforma are la bază două motoare electrice de 590 CP, putere cumulată, fiecare acționând pe câte o punte.

Datele tehnice anunțate de Audi arată o accelerație de 3,5 secunde, de la 0  la 100 km/h și o viteză maximă limitată la 240 km/h.

Potrivit descrierii oficiale, Audi e-tron GT are un sistem care permite utilizarea întregului potențial de accelerație de mai multe ori succesiv, față de alte mașini electrice concurente, care pot face acest lucru o singură dată pe parcursul unei încărcări, fiind afectată astfel performanța maximă a bateriei.

FOTO Noul Porsche 911, debut la Los Angeles. Clienții din România pot deja comanda noul automobil sport de lux CITEȘTE ȘI FOTO Noul Porsche 911, debut la Los Angeles. Clienții din România pot deja comanda noul automobil sport de lux

Bateria lui e-tron GT are peste 90 kWh, cu o autonomie de peste 400 km, în ciclu de testare WLTP. Tehnologia pe 800 V permite încărcarea bateriei în circa 20 de minute la un nivel de 80%. De asemenea, mașina are posibilitatea încărcării wireless, având un covor special ce se instalează în garaj. Cu o stație de 11 kW, bateria se încarcă pe parcursul nopții.

Dimensiunile conceptului plasează mașina în segmentul superior, cu aproape 5 metri lungime și 1,96 metri lățime, cu o înălțime de 1,38 metri. Platforma are un ampatament de 2,9 metri, unul generos care permite spații largi pentru pasageri.

Habitaclul este realizat din materiale ecologice, mochetele având ca origine plase de pescari reciclate.

Spre deosebire de SUV-ul e-tron și coupe-ul Sportback, care vor fi fabricate în Belgia, e-tron GT va fi produs de unitatea sport a Audi, în uzina din Neckarsulm, acolo unde sunt produse, printre altele, versiunile RS. Mașa ar trbeui să intre în producție în 2020, cu primele livrări programate pentru 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
e-tron
gt
masini electrice
los angeles
audi concept