BMW a lansat M550d xDrive, echipată cu cel mai puternic motor diesel de 6 cilindri din lume

BMW a lansat M550d xDrive, echipată cu cel mai puternic motor diesel de 6 cilindri din lume
scris 26 apr 2017

BMW a anunțat lansarea versiunii M550d xDrive a limuzinei Serie 5, echipată cu un motor diesel dus la extrem: 4 turbine și 400 cai-putere, cel mai puternic motor diesel cu 6 cilindri din industria auto.

BMW Serie 5 a primit cea mai nouă versiune de motorizare, din familia M Performance, cu două caroserii distincte, sedan și Touring. Modelul se numește M550d xDrive și are în centrul său motorul de 3.0 litri, 6 cilindri în linie, supraalimentat cu 4 turbine, capabile să asigure un cuplu și putere maximă pe aproape toată plaja de turații. Vârful de putere, 400 CP, este atins la 4.400 rpm, în timp ce cuplul maxim este disponibil de la 2.000 rpm. În balanță cu aceste cifre se află consumul de carburant, care, cel puțin pe hârtie, este unul impresionant: 6,6 – 5,4 litri/100 km, și emisii de CO2 de 173 – 142 g/km. Performanțele dinamice sunt 4,4 secunde accelerație de la 0 la 100 km/h (4,6 pentru Touring) și viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Cutia de viteze cu care acest motor este împerecheat este o cutie standard, cu 8 trepte, Steptronic sport. Transimisia este integrală, inteligentă, sistemul xDrive fiind cunoscut deja de pe restul familiei BMW. Sistemul acordă prioritate punții spate, în mod normal, dar redirecționează permanent cuplul către roata care are nevoie. Suspensiile sport  M, direcția Integral Active Steering, pachetul aerodinamic M și evacuarea M Performance, plus frânele M sport cu etrierele albastru metalic, inscripționate M, sunt trăsăturile importante ale acestui model.  

Modelul va fi disponibil pe piață la mijlocul acestui an, când vor fi comunicate și prețurile. 

BMW a lansat M550d xDrive, echipată cu cel mai puternic motor diesel de 6 cilindri din lume

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bmw
serie 5
m550
xdrive