BMW investește masiv în vehicule electrice

BMW investește masiv în vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2021

Bayerische Motoren Werke (BMW) speră să revină la obiectivul său de dinainte de pandemie privind marja de profit, pe fondul redresării economiei globale, dar va trebui să-și simplifice portofoliul de vehicule, în urma investițiilor masive în mașini electrice, a afirmat directorul general Nicolas Peter, într-un interviu acordat Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comenzile au scăzut din cauza celor mai recente restricții impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), dar "dacă activitatea se va relua după mijlocul lunii februarie vom putea avea livrări rezonabile în primul trimestru", a explicat oficialul BMW, arată Agerpres.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Îmbunătățirea condițiilor de pe piețe, acordul privind Brexitul și planurile BMW de a-și majora participația în societatea sa mixtă din China, de la 50% la 75% în 2022, ar trebui să ajute compania să ajungă la obiectivul său de dinainte de pandemie privind marja de profit de 8% - 10%, a declarat Nicolas Peter. Acesta a adăugat: "Nu vorbim de viitorul îndepărtat, este un obiectiv pe care vrem sistematic să-l îndeplinim pe termen scurt".

În 2020, vânzările globale de vehicule electrice ale BMW au crescut cu 31,8% față de 2019, iar producătorul auto vrea ca în acest an să-și dubleze livrările de mașini pur electrice.

În prezent, grupul BMW produce 13 modele electrificate vândute pe 74 de piețe.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Până în 2023, BMW își va dubla aproape gama de vehicule electrificate, ajungând la 25 de modele, mai mult de jumătate fiind pur electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
masini