BMW și Mercedes împreună cu Bosch, Telekom și Siemens au creat o alianță

BMW și Mercedes împreună cu Bosch, Telekom și Siemens au creat o alianță
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mar 2021

BMW, împreună cu partenerii săi, printre care Deutsche Telekom AG, Robert Bosch GmbH, SAP SE, Siemens AG și ZF Friedrichshafen AG, au anunțat formarea Alianței Auto (Automotive Alliance), destinată „schimbului de date sigur între companii din industria auto”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe companii implicate în industria auto, direct sau ca furnizori de componente și servicii, au înființat o alianță „deschisă și multidisciplinară” care invită și alte companii, jucători din industrie, să devină membri. Au anunțat deja că se alătură inițiativei și Mercedes-Benz AG, BASF SE, Henkel AG & Co. KGaA, Schaeffler AG, German Edge Cloud GmbH & Co. KG, ISTOS GmbH, SupplyOn AG, Centrul German Aerospace (DLR), Fraunhofer- Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung eV și ARENA2036, precum și câteva companii mici și mijlocii (IMM-uri).

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Automotive Alliance, anunțată în cadrul unui eveniment organizat în Germania de Ministerul federal pentru Economie și Energie, va avea o denumire mai complicată, "Catena-X Automotive Network (Catena-X)", pentru a sugera funcționarea sa, „ca o rețea orientată pentru a asigura deschiderea și neutralitatea”.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Potrivit celor de la BMW, Catena-X se consideră un ecosistem flexibil, care poate fi extins și la care producătorii și furnizorii de automobile, asociațiile de dealeri și furnizorii de echipamente, inclusiv furnizorii de aplicații, platforme și infrastructură, pot participa în mod egal. Obiectivul asociației este de a crea un standard uniform pentru schimbul de informații și date în întreg lanțul de valori auto. Catena-X a fost concepută încă de la început ca o rețea deschisă, cu soluții pregătite pentru IMM-uri, unde aceste companii vor putea participa rapid și cu puține investiții în infrastructura IT.

Un exemplu de utilizare a rețelei este cel pentru logistica pieselor pentru automobile, care ar urma să fie integrată în rețea și optimizată. Rețeaua va folosi standardul International Data Spaces (IDS) pentru protecția datelor, care se află la baza infrastructurii europene de date cloud GAIA-X.

Dacia, o nouă lună cu creștere importantă pe piața franceză, aflată în continuare în declin CITEȘTE ȘI Dacia, o nouă lună cu creștere importantă pe piața franceză, aflată în continuare în declin

În prima fază, proiectele-pilot Catena-X sunt axate pe cinci domenii de aplicare care au fost definite în comun: managementul calității, logistica, întreținerea, gestionarea lanțului de aprovizionare și dezvoltarea durabilă. Aplicațiile care susțin producția și dezvoltarea sunt planificate pentru faze ulterioare.

„Rețeaua de date va crea un punct de plecare important pentru industrie pentru a răspunde mai eficient provocărilor transformării digitale și pentru a utiliza mai bine oportunitățile oferite de digitalizare” precizează BMW.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
mercedes
schimbul de date
industria auto
siemens