BMW va investi 417 milioane de dolari în Africa de Sud pentru a produce SUV-ul X3

BMW va investi 417 milioane de dolari în Africa de Sud pentru a produce SUV-ul X3

Sursa foto: www.carmagazine.co.uk

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2015

Bayerische Motoren Werke (BMW), cel mai mare producător de automobile de lux, va investi peste șase miliarde de ranzi (417 milioane de dolari) în operațiunile sale din Africa de Sud, pentru demararea producției la cel mai nou model al SUV-ului X3, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

X3 va înlocui asamblarea sedanurilor 3-Series de la fabrica Rosslyn (la nord de Pretoria), a anunțat grupul auto german. Va fi pentru prima dată când un SUV X3 va fi produs în afara SUA și va fi vândut pe piața locală sau exportat inclusiv în alte state africane, a afirmat șeful BMW din Africa de Sud, Tim Abbott.

Fabrica BMW din Carolina de Sud (SUA), care produce toate modelele X, va lucra la întreaga capacitate în 2016, a explicat Abbott. Compania germană vrea să fie sigură că va face față cererii pentru noul SUV și se așteaptă la vânzări substanțiale în Africa, a adăugat șeful BMW din Africa de Sud.

BMW va continua să producă SUV-ul X3 la fabrica sa din Carolina de Sud, unde va fi produs și planificatul model X7.

Uzina BMW din Rosslyn ar urma să producă aproximativ 70.000 de sedanuri 3-Series 3 anul acesta, a afirmat șeful BMW din Africa de Sud.

Livrările BMW au crescut cu 4% în octombrie, la un nou nivel record, datorită majorării cererii pe toate piețele sale principale: Europa, SUA și China. Compania germană a vândut luna trecută 191.651 vehicule Mini, BMW și Rolls-Royce pe plan global. Vânzările MINI au scăzut cu 8,5%, la 26.392 unități, în timp ce brandul BMW a raportat un avans de 6,3%, la 164.915 vehicule.

Veniturile au crescut în trimestrul trei din 2015 cu 14%, la 22,3 miliarde de euro, în timp ce marja profitului operațional a scăzut la 9,1%, de la 9,4% în perioada similară din 2014.

Și în acest an, grupul BMW (mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce) se așteaptă la majorarea vânzărilor, după ce, în 2014, acestea au urcat cu 7,9%, la 2,1 milioane de vehicule. Brandul BMW a vândut un număr record de automobile anul trecut - 1,81 milioane - datorită creșterii cererii pentru SUV-ul X5, cu 37%, și a majorării livrărilor în Europa, cu 6,4%.

Alți producători auto importanți care au fabrici în Africa de Sud sunt Ford, General Motors și Volkswagen. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
suv x3
africa de sud
bmw