Vânzările VW au scăzut cu 4,7% la zece luni, influențate de scandalul emisiilor

Vânzările VW au scăzut cu 4,7% la zece luni, influențate de scandalul emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 nov 2015

Vânzările sub marca Volkswagen la nivel global au scăzut cu 4,7% în primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2014, la 4,84 milioane de unități, transmite presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie, prima lună după izbucnirea scandalului legat de manipularea emisiilor poluante de către grupul german, vânzările Volkswagen s-au redus cu 5,3% față de perioada echivalentă de anul trecut, la 490.000 de unități.

Luna trecută a reprezentat a opta lună consecutivă de declin pentru livrările VW, scăderea din octombrie fiind însă mai pronunțată decât cele înregistrate anterior, potrivit Reuters.

Primele informații legate de neregulile de la Volkswagen au apărut pe 18 septembrie, astfel că vânzările VW din acea lună au fost afectate doar parțial de aceste dezvăluiri. Livrările de autovehicule VW au înregistrat un declin de 1,5% în septembrie, la 885.300 unități.

"Brandul Volkswagen trece printr-o perioadă dificilă. Nu ne confruntăm numai cu problemele legate de modelele diesel și emisiile de dioxid de carbon, dar și cu situații tensionate pe piețe", a declarat Juergen Stackmann, director de vânzări la VW, citat de MarketWatch.

Acesta a adăugat că reprezentanții companiei fac eforturi pentru a recâștiga încrederea clienților.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce grupul a fost acuzat că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Reprezentanții Volkwagen au recunoscut că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general și la lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
emisii
scandal
volkswagen
livrari
vanzari