Carlos Ghosn și Nissan, inculpați oficial de procurorii japonezi. Mandatul de arestare a fost prelungit automat

Carlos Ghosn și Nissan, inculpați oficial de procurorii japonezi. Mandatul de arestare a fost prelungit automat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 dec 2018

Procurorii japonezi care instrumentează dosarul Nissan - Carlos Ghosna au anunțat oficial inculparea fostului președinte, dar au procedat și la inculparea companiei, pentru aceleași fapte. Actualul CEO ar putea și el să fie acuzat de aceleași fapte.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Carlos Ghosn și Greg Kelly, fost președinte și fost director al Nissan, au fost acuzați oficial în dosarul privind declararea în fals a sumelor încasate pe parcursul ultimilor 5 ani. Procurorii au prelungit și arestul preventiv, odată cu procedura de acuzare, cea fără de care cei doi acuzați ar fi trebuit să fie eliberați. Compania Nissan a fost nominalizată, de asemenea, ca persoană juridică inculpată, reprezentanții companiei confirmând situația.

„Declararea în fals în rapoartele financiare anuale afectează integritatea declarațiilor publice ale Nissan pe piețele de capital, iar companie regretă profund”, a anunțat Nissan, printr-un reprezentant. „Nissan va continua eforturile sale pentru a întări guvernanța și conformarea, incluzând depunerea de declarații corecte privind infomrațiile companiei.”

FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia

Mișcarea procurorilor a fost anticipată de săptămâna trecută, când au apărut și unele informații despre posibilitatea ca CEO-ul Hiroto Saikawa să fie și el implicat în acest dosar, din cauză că ar fi semnat unele din aceste documente, cu sau fără a ști despre ce este vorba.

Pe subiectul compensațiilor s-au făcut o serie de analize, unele arătând că Ghson și Nissan nu aveau obligația să le declare integral, deoarece nu au fost încasate, ci urmau să fie încasate la pensionarea lui Ghosn. Procurorii susțin că ar fi trebuit declarate oricum, în timp ce avocații lui Ghosn și Kelly au declarat că totul s-a făcut în cadrul companiei cu buna știință a angajaților din departamentele financiar și juridic.

viewscnt
Afla mai multe despre
ghosn
arestare ghosn
hiroto saikawa
nissan
alianta renault nissan