Carlos Ghosn va primi propunerea pentru un nou mandat de CEO al Renault Group, potrivit presei franceze

Carlos Ghosn va primi propunerea pentru un nou mandat de CEO al Renault Group, potrivit presei franceze
scris 2 feb 2018

Acționarii Renault Group vor propune un nou mandat de conducere pentru Carlos Ghosn, al cărui mandat expiră în acest an, după cum relatează presa franceză citâdn surse din interior.

Compania franceză de automobile Renault Group ar putea fi condusă în continuare de Carlos Ghosn, care se pregătea să-și încheie mandatul de CEO și să rămână doar președinte al companiei, deoarece acționarii, adică statul francez, care deține 15% din Renault, Nissan, tot cu 15%, și ceilalți acționari minoritari, au decis să propună un nou termen lui Ghosn. Planul prevede numirea unui șef operativ, care să devină numărul doi în companie și care să preia o bună parte din responsabilități, păstrarea celor două roluri, CEO și președinte de către Carlos Ghosn, și pregătirea transformării Alianței Renault Nissan Mitsubishi într-o formulă nouă.

Nu este exclusă o modificare a participației acționarilor în Renault și, implcit, în Nissan, Ghosn afirmând în repetate rânduri că Nissan este gata să se implice mai mult în cadrul Renault, dacă statul francez își reduce pragul de deținere. Luna trecută, în cadrul unor audieri în Parlamentul Franței, Carlos Ghosn a afirmat că dacă nu se schimbă nimic, Alianța s-ar putea destrăma, deoarece actuala stare este una provizorie și fiecare membru își poate urma cursul.

Alianța - Renault - Nissan - Mitsubishi a ratat obiectivul de a depăși VW Group în 2017. Ar fi reușit dacă nu erau numărate Scania și MAN CITEȘTE ȘI Alianța - Renault - Nissan - Mitsubishi a ratat obiectivul de a depăși VW Group în 2017. Ar fi reușit dacă nu erau numărate Scania și MAN

Întâlnirea în care va fi făcută propunerea de prelungire a mandatului lui Ghosn va avea loc pe 15 februarie. Cel mai frecventat nume pentru a fi porpus ca Chief Operativ Officer este cel al lui Thierry Bollore, Chief Competitive Officer, în vârstă de 54 de ani, posesor al unei diplome MBA de la Universitatea Paris Dauphine. A făcut carieră la Micheline, inclusiv ca vicepreședinte, a devenit vicepreședinte la Renault în 2012 și a preluat activitățile de producție și coordonarea furnizorilor.

Alianța Renault Nissan Mitsubishi este legată prin cele 43,4% acțiuni deținute de Renault Group la Nissan, care deține la rândul ei 15% la Renault și 34% la Mitsubishi. Renault Group deține integral Dacia, Lada și Samsung Motors.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
renault
thierry bollore