Cel mai mare sindicat din Germania va cere o creștere de 7% a salariilor pentru angajații Volkswagen

Cel mai mare sindicat din Germania va cere o creștere de 7% a salariilor pentru angajații Volkswagen
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a anunțat că va cere o creștere de 7% a salariilor pe o perioadă de 12 luni pentru angajații Volkswagen, la negocierile salariale din octombrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Discuțiile vizează contractul colectiv de muncă pentru aproximativ 120.000 de angajați de la șase fabrici ale companiei din landurile Saxonia Inferioară și Saxonia Anhalt, inclusiv Wolfsburg, unde este sediul central al Volkswagen, a informat IG Metall.

FOTO Start după 1 an pentru o nouă autostradă, care va asigura o altă legătură între Moldova și Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Start după 1 an pentru o nouă autostradă, care va asigura o altă legătură între Moldova și Transilvania

Săptămâna aceasta, IG Metall și-a sfătuit membrii să solicite o majorare a salariilor cu 7%, mult peste actuala rată a inflației, în sectorul ingineriei mecanice, care nu include Volkswagen, scrie Agerpres.

Chiar dacă inflația se atenuează, sunt necesare noi majorări salariale pentru ca angajații să facă față nivelului ridicat al prețurilor, susține sindicatul.

În mai, indicele prețurilor de consum în Germania a urcat la 2,8%, de la 2,4% în aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
germania
salariu