CNAIR anunță că s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire sud a municipiului Timișoara

CNAIR anunță că s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire sud a municipiului Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2018

Compania Națională de Admnistrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire sud a municipiului Timișoara, cu o lungime de aproape 26 de kilometri. Valoarea contractului este de 58 de milioane de euro fără TVA, iar durata totală de realizare a proiectului este de 30 de luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi, 18 decembrie 2018, CNAIR SA a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a Municipiului Timișoara Sud", se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de companie, scrie News.ro.

Tranzacție: Fondul asiatic de investiții CEECAT Capital iese de pe piața românească prin vânzarea producătorului de cărămidă Brikston către grupul austriac Leier CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondul asiatic de investiții CEECAT Capital iese de pe piața românească prin vânzarea producătorului de cărămidă Brikston către grupul austriac Leier

Lungimea totală a obiectivului este de 25,69 kilometri.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Traseul variantei de ocolire trece prin municipiul Timișoara și localitățile Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșnița Nouă si Ghiroda.

Conform CNAIR, pe lângă beneficiile locale, Varianta de ocolire Timișoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timișoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad - Timișoara - Lugoj.

"Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN 6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul", arată CNAIR.                         

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este Tirrena Scavi SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, echivalentul a 58 de milioane de euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane de euro fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 de luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 de luni pentru executța lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de antreprenorul câștigător este de 10 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
timisoara