Compania Națională Aeroporturi București - recompense pregătite pentru angajați

Compania Națională Aeroporturi București - recompense pregătite pentru angajați
scris 29 iun 2020

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, vrea să distribuie acționarilor, Ministerul Transporturilor și Fondul Proprietatea, un dividend brut de 183,5 milioane de lei, respectiv 50% din profitul obținut în 2019. De asemenea, din câștigul aferent anului trecut, compania vrea să aloce 175,14 milioane de lei pentru finanțări proprii, iar 8,36 milioane de lei pentru recompensarea salariaților.

Societatea are circa 1.500 de angajați. Câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 13.123 lei.

Ministerul Transporturilor va încasa 146,8 milioane de lei (80% din dividende), iar Fondului Proprietatea va primi 36,7 milioane de lei (20%).

CEC Bank și BCR vor să ia contul de plăți online al CNAIR CITEȘTE ȘI CEC Bank și BCR vor să ia contul de plăți online al CNAIR

Pentru acest an, CNAB estimează un profit net de 356,8 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,17 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2020, publicat în dezbatere de acționarul său majoritar, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

De asemenea, compania și-a bugetat cheltuieli totale în sumă de 725,14 milioane lei.

”În bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale cu o creștere, față de realizările anului precedent, cu 7,22%, a cheltuielilor totale cu o creștere cu 12,20%, compania programând un profit brut de 446,63 milioane lei”, se arată proiect.

Wizz Air avansează o nouă reducere de bilete, pentru a atrage clienți: oricine, oricând, oriunde CITEȘTE ȘI Wizz Air avansează o nouă reducere de bilete, pentru a atrage clienți: oricine, oricând, oriunde

Cheltuielile de natură salarială au fost stabilite la 247,42 milioane lei, iar cele cu investițiile au fost planificate la 815,05 milioane lei.

CNAB și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania națională aeroporturi bucurești
dividende
profit
salariati