Contractul pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul Iași, semnat

Contractul pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul Iași, semnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

Conducerea Aeroportului Iași a semnat contractul pentru serviciile de proiectare și execuție a unui nou terminal, de peste 30.000 metri pătrați, investiția de peste 447 milioane de lei urmând a fi terminată la sfârșitul anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Construcția noului terminal, dar și extinderea parcării auto vor fi realizate de compania STRABAG, în asociere cu alte firme, iar investiția va fi asigurată din bani europeni, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Firma STRABAG are la dispoziție 16 luni pentru finalizarea proiectului, din care patru luni pentru proiectare și 12 luni pentru realizarea efectivă a lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de 447,27 milioane de lei cu TVA. Termenul de finalizare a noului terminal T4 este luna decembrie 2023.

În urma lucrărilor, Aeroportul Iași va beneficia de un terminal având o capacitate de procesare de 3,3 milioane de pasageri pe an. În perioadele de vârf, T4 va putea să asigure realizarea formalităților pentru 950 de pasageri pe oră. Vor exista șapte porți pentru Plecări și trei porți pentru Sosiri, iar îmbarcarea pasagerilor se va face prin poduri suspendate.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Viitorul terminal va fi construit pe trei niveluri (subsol, parter, etaj), și va avea o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. T4 va fi ridicat în continuarea terminalului T3, și va fi legat de acesta printr-o galerie.

Prezent la evenimentul semnării contractului, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a afirmat că noul terminal va atrage după sine prezența mai multor companii aeriene la Iași și implicit o creștere a numărului de destinații.

"Un aeroport nou va contribui la dezvoltarea Iașiului, dar și a întregii regiuni, pentru că ne va oferi mobilitatea de care mediul de afaceri are nevoie, până când vom avea la dispoziție și o autostradă care să ne lege de vestul țării și de Europa. Pe lângă consolidarea relațiilor de business, modernizarea aeroportului va reprezenta un câștig pentru turiști, dar și pentru cei din diaspora", a declarat șeful CJ Iași, Costel Alexe.

Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group, despre faptul că românii au luat cu asalt piața imobiliară din Dubai: Nu este acel „El Dorado” pe care îl crede toată lumea CITEȘTE ȘI Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group, despre faptul că românii au luat cu asalt piața imobiliară din Dubai: Nu este acel „El Dorado” pe care îl crede toată lumea

La rândul său, directorul general al Aeroportului Iași Romeo Vatră a afirmat că traficul ridicat înregistrat în ultimele două luni arată că extinderea infrastructurii devine o necesitate.

Johann Andreas Poelzl, Managing Director STRABAG susține că lucrările se vor realiza sub trafic permanent.

"Aceasta va fi o provocare pentru noi, deoarece trebuie să avem grijă să nu periclităm sau să întrerupem funcționarea aeroportului. Deja am demarat discuții pentru reorganizarea zonei de parcare existente, care se află pe amplasamentul viitorului terminal", a declarat Johann Andreas Poelzl. 

viewscnt
Afla mai multe despre
terminal. aeroportul iași