DB Cargo Romania – cea mai importantă investiție este cea făcută în dezvoltarea oamenilor

DB Cargo Romania – cea mai importantă investiție este cea făcută în dezvoltarea oamenilor
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 nov 2021

Deutsche Bahn Cargo Romania, subsidiara celui mai mare transportator feroviar din Europa - Deutsche Bahn Cargo AG - oferă servicii de manevră și transport de marfă pe calea ferată pentru clienți din diferite industrii, de la automotive la produse agricole, îngrășăminte și produse chimice, materiale de construcții, feroase sau neferoase ori cărbune, dar și școli de calificare a personalului în domeniul feroviar.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Începând cu ianuarie 2021, Deutsche Bahn Cargo Romania a devenit compania care consolidează poziția grupului în regiunea Europei de sud-est, prin implementarea strategiei, a obiectivelor, coordonând și dezvoltând business-ul atât în România cât și în cadrul filialelor Deutsche Bahn Cargo din țările vecine, Ungaria și Bulgaria.

Cu o echipă puternică, cu expertiză în domeniu, resurse și oameni de calitate, Deutsche Bahn Cargo Romania este astăzi al doilea cel mai mare operator feroviar privat din țară, cu o flotă de 60 de locomotive și 3000 de vagoane, dispusă pe întreaga rețea feroviară din România. Datorită celor aproape 800 de angajați coordonați din 6 locații strategice din țară – București, Constanța, Timișoara, Curtici, Turceni și Giurgiu – operatorul asigură transporturi naționale și internaționale de calitate, viabile economic, atente cu mediul înconjurător, sigure și de încredere.

Centrul de Formare Profesională a Mecanicilor de Locomotivă – DBCRO, Gara de Nord, București

Centrul de Formare Profesională a Mecanicilor de Locomotivă – DBCRO, Gara de Nord, BucureștiCertificatele de siguranță deținute permit operarea pe întreaga rețea feroviară românească, iar la nivel european, compania utilizează toate resursele rețelei europene Deutsche Bahn Cargo pentru asigurarea serviciilor și îndeplinirea angajamentelor luate față de clienți.
Orientarea spre client, protejarea mediului înconjurător, investiția în dezvoltarea personalului și optimizarea proceselor sunt aspecte pe care cultura organizațională a companiei le are la bază, fiind totodată principiile care formează excelența operațională pe care compania, ca angajator de top, le are în vedere. Valorile companiei, esențiale pentru comunitate, sunt cuprinse în 4 elemente: comunicare, echipă, respect și calitate.

Andreea Ciulacu, Director Resurse Umane al DB Cargo Romania, ne-a declarat: „Am investit constant în ultimii 5 ani în programe de calificare și formare atât prin parteneriate cu CENAFER, cât și livrate în Centrele noastre de formare din Turceni și București. Pentru noi, investiția în viitor înseamnă în primul rând investiție în resursa umană. Chiar dacă pare mai mult un obiectiv de HR, suntem echipă, iar unul dintre obiectivele companiei în acest sens este să devenim cel mai atractiv angajator din acest domeniu. Doar în anul curent avem bugetată o investiție în formele de calificare de 1 milion de euro.

Aproape 300 de persoane – dintre care, putem spune cu mândrie și trei femei – au fost școlarizate ca mecanici de locomotivă și șefi de tren oferindu-le mai apoi un loc de muncă într-o companie care este un etalon în industria feroviară din România.

Strategia noastră de recrutare, bazată pe competențe și potențial ne servește în atragerea unor candidați serioși și care își doresc să se dezvolte alături de noi, fapt ce se vede și în scăderea fluctuației voluntare din ultimii ani.

Avem implementate printre măsurile de retenție și pachete salariale atractive cu unul dintre cele mai mari salarii de încadrare de pe piață, dar și o distribuire echitabilă a sporurilor variabile care să reflecte și să recompenseze munca depusă de fiecare angajat.”

Începând cu octombrie 2021, venitul lunar al unui mecanic de locomotivă al DB Cargo Romania a crescut cu aproximativ 20% ca urmare a majorării salariului de încadrare și sporurilor oferite.

„Angajații noștri apreciază condițiile de muncă oferite; calitatea locomotivelor și vagoanelor este un factor important nu doar în ochii clienților noștri, dar și în ochii angajaților. «Roșul DB» este recunoscut pe toată calea ferată ca o culoare a profesionalismului.

Activând pe o piață unde există un necesar suplimentar de peste 3000 de mecanci de drum, necesar care nu poate fi acoperit decât printr-o strategie de calificare pe termen lung, ne bucurăm de o bună colaborare cu CENAFER care a răspuns în mod flexibil în timpul pandemiei, solicitării noastre de a face «școala on-line».

Cu toate acestea, considerăm cu tărie că liberalizarea pieței de calificare prin oferirea posibilității operatorilor de transport feroviar să își organizeze propriile școli de calificare ar crește viteza cu care putem răspunde nevoii de forță calificată pe piață și, în final, solicitării clienților care se orientează către un mod de transport mult mai verde și sustenabil.”

Începând cu anul 2020, la nivel regional, DB Cargo Romania este parte din LEON - un program de recrutare, calificare și dezvoltare al diviziei DB Cargo AG, prin care se urmărește atragerea de personal care dorește să lucreze în România, dar și în Germania.

„Suntem un angajator incluziv, fapt reflectat și prin diversitatea de vârstă și experiența din rândul angajaților noștri. Îi încurajăm și creăm condiții pentru tineri să ni se alăture, iar pentru cei experimentați creăm oportunități prin care să contribuie la a transfera cunoștințele lor generațiilor ce vin din urmă.

Foto: Andrei_rb_1923

Foto: Andrei_rb_1923Digitalizarea proceselor noastre, inclusiv a celor de învățare, ne-a transformat într-un trendsetter pe piața din România și vom continua să definim contextul industriei prin inițiative de optimizare și eficientizare.”

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn cargo romania