Directorul general al Nissan a câștigat 9 milioane de euro în 2015-2016

Directorul general al Nissan a câștigat 9 milioane de euro în 2015-2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2016

Directorul general al constructorului auto japonez Nissan, Carlos Ghosn, a fost recompensat în anul 20015/2016 cu o remunerație de peste un miliard de yeni (9 milioane de euro) sumă la care se adaugă remunerația de care a beneficiat în calitate de director general al constructorului auto francez Renault, și care a generat o controversă în Franța, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mai precis, în exercițiul cuprins între luna aprilie 2015 și luna martie 2016, directorul general de la Nissan a fost recompensat cu 1,07 miliarde yeni, în creștere cu 3,5% comparativ cu exercițiul precedent, a precizat chiar Carlos Ghosn cu ocazia Adunării generale anuale a acționarilor Nissan, care a avut loc miercuri la Yokohama (suburbie a capitalei Tokyo).

În vârstă de 62 de ani, Carlos Ghosn, care conduce Nissan din anul 1999, este unul dintre cei mai bine plătiți directori generali din Japonia, unde salariile directorilor nu ating nivelul omologilor din SUA și Europa. De exemplu, Akio Toyoda, care conduce Toyota, cel mai mare constructor auto mondial, a primit în exercițiul 2014/15 suma de 352 milioane de yeni (2,7 milioane de euro).

Carlos Ghosn a sos în evidență "diversitatea" echipei de conducere de la Nissan și adaugă faptul că situația de la Nissan este una similară cu cea a altor rivali din întreaga lume. Mark Fields, directorul general de la Ford, a câștigat anul trecut 18,6 milioane de dolari în timp ce CEO-ul General Motors (GM), Mary Barra, a fost recompensată cu 28,6 milioane de dolari.

Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului CITEȘTE ȘI Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului

"Trebuie să ne continuăm eforturile (în termeni de salarii) pentru a putea atrage talentele de care avem nevoie pentru a rămâne competitivi în industria noastră", a declarat Carlos Ghosn.

CEO-ul de la Nissan a salutat totodată vânzările record înregistrate în 2015/2016 de al treilea mare constructor nipon cu o cifră de afaceri de 12.190 miliarde de yeni (91,9 miliarde de euro), în timp ce profitul net a crescut cu 14,5% până la 523,8 miliarde de yeni (4 miliarde de euro).

Spre deosebire de AGA de la Nissan, Adunarea generală anuală a acționarilor Renault, care a avut loc la finele lunii aprilie, a fost puțin mai agitată, acționarii grupului francez (printre care statul francez care deține 20% din acțiuni) s-au pronunțat pentru prima dată împotriva remunerației de 7,25 milioane de euro de care a beneficiat Carlos Ghosn pentru anul 2015. Cu toate acestea, Consiliul de Administrație al grupului Renault a ignorat acest aviz consultativ, dând astfel naștere unei legi care va face obligatoriu votul acționarilor în acest domeniu.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn