Ediție exclusivistă Porsche 935: 77 de exemplare, cu un preț uluitor

Ediție exclusivistă Porsche 935: 77 de exemplare, cu un preț uluitor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 sep 2018

Chiar dacă Porsche investește în acest moment în dezvoltarea de tehnologii electrice, ale viitorului, nu lasă la voia întâmplării trecutul. O nouă ediție specială a modelului legendar 935 a fost prezentată în California, urmând să fie construite 77 de exemplare, la un preț pe măsură: 701.948 + TVA în funcție de țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche 935, ediție specială, care va păstra silueta celebrului model de curse 935/78, va avea un motor de 700 CP și va avea la bază arhitectura 911 GT2 RS. Mașina nu este destinată rulării pe drumuri publice, ci doar pentru sesiuni de training pe circuit și pentru evenimente private. ”Această mașină spectaculoasă este un cadou din partea Porsche Motorsport pentru fanii mărcii din întreaga lume”, spune dr. Frank-Steffen Walliser, vicepreședinte Motorsport și categoria GT. ”Deoarece mașina nu este omologată, inginerii și designerii nu au fost nevoiți să se supună restricțiilor obișnuite și au avut, astfel, o libertate mult mai mare în procesul de dezvoltare”.

Cea mai mare parte a caroseriei a fost înlocuită sau completată cu componente din compozit cu fibră de carbon (CFRP). Mașina are o lungime de 4,87 m, în timp ce lățimea este de 2,03 m. Aerodinamica extraordinară este o noutate absolută, aducând un omagiu modelului de curse Porsche 935/78 de la Le Mans, pe care fanii îl cunosc sub numele ”Moby Dick”, datorită formei sale alungite, profilului masiv si culorii de bază albe. Gurile de ventilație distinctive de pe arcurile roților, regăsite și pe modelul pentru clienți Porsche 911 GT3 R, cresc deportanța pe puntea față. Cu o lățime de 1.909 mm și cu 400 mm în profunzime, eleronul asigură un important echilibru aerodinamic.

Multe detalii de la exterior sunt un omagiu adus vehiculelor din istoria companiei care au obținut victorii în motorsport: capacele jantelor aerodinamice amintesc de cele ale modelului 935/78, în timp ce stopurile cu LED de pe lateralul aripilor spate sunt preluate de la 919 Hybrid LMP1. Oglinzile laterale provin de la modelul 911 RSR campion en-titre Le Mans, iar țevile de eșapament expuse, din titan, sunt inspirate de Porsche 908 din 1968.

În cockpit, aceste detalii respectă aceeași rețetă. Mânerul schimbătorului de viteze are un design din lemn stratificat și aminteste de modele de curse precum 917, 909 Bergspyder și mașina super sport Carrera GT. Volanul din carbon și afișajul color din spatele acestuia au fost preluate de la 911 GT3 R, an de model 2019. Un roll cage masiv, combinat cu un scaun de curse tip scoică și cu un sistem de prindere în șase puncte asigură siguranță maximă. Un al doilea scaun pentru pasager este disponibil opțional.

Renault Group lansează cel mai mare sistem de stocare a energiei, construit exclusiv cu baterii de automobile CITEȘTE ȘI Renault Group lansează cel mai mare sistem de stocare a energiei, construit exclusiv cu baterii de automobile

Motorul este un bi-turbo de ultimă generație, cu șase cilindri, 3.8 litri, care este în mare parte identic cu unitatea standard, de înaltă performanță, montată pe modelul omologat pentru șosea 911 GT2 RS. Puterea este transferată către puntea spate printr-o transmisie Porsche Doppelkupplung (PDK) cu șapte rapoarte, cu prindere rigida a cutiei de viteze la axa spate de 310 mm latime. Etriere de curse monobloc, din aluminiu, cu șase pistoane, montate pe puntea față, în combinație cu discuri de frână din oțel, ventilate și canelate, cu diametrul de 380 mm, oferă valori excelente de decelerare punții față. Puntea spate este echipată cu etriere cu patru pistoane și discuri de 355 mm.

La fel ca modelul 911 GT2 RS omologat pentru șosea, noul 935, cu o greutate de 1.380 kg, este echipat cu PSM (Porsche Stability Management), inclusiv controlul tracțiunii, precum și cu un sistem antiblocare (ABS). Aceste sisteme de asistență pot fi reglate separat sau oprite complet, în funcție de scenariul de condus.

Noul Porsche 935 poate fi comandat deja, prețul este de 701.948 euro, la care se adaugă TVA specific fiecărei piețe, iar livrările încep în iunie 2019, în cadrul unor evenimente de livrare exclusiviste.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
365
editie speciala porsche
masini istorice
colectionari