Elon Musk a mărturisit în instanță că era sigur că avea sprijin din partea finanțatorilor saudiți pentru a lua Tesla în privat, în 2018

Elon Musk a mărturisit în instanță că era sigur că avea sprijin din partea finanțatorilor saudiți pentru a lua Tesla în privat, în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2023

Elon Musk a declarat în instanță că era sigur că avea sprijin din partea finanțatorilor saudiți pentru a lua Tesla în privat, în 2018, el apărându-se împotriva afirmațiilor că a fraudat investitorii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La un proces care are loc la tribunalul federal din San Francisco, Musk i-a spus avocatului investitorilor, Nicholas Porritt, că s-a întâlnit la 31 iulie 2018 cu reprezentanți ai fondului suveran al Arabiei Saudite, Fondul de investiții publice, la fabrica Tesla din Fremont, California.

Bonus anual record pentru angajații Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI Bonus anual record pentru angajații Mercedes-Benz

Musk a spus că nu a discutat despre prețul de preluare, dar reprezentanții saudiți au precizat că vor face tot ce este necesar pentru ca o cumpărare să aibă loc, scrie News.ro.

”PIF a vrut fără echivoc să ia Tesla în privat”, a spus el.

Procesul testează înclinația lui Musk de a apela ls Twitter pentru a-și transmite părerile uneori ireverente și când poate fi trasă la răspundere a doua cea mai bogată persoană din lume pentru depășirea unei linii.

În joc sunt milioane de dolari pentru acționarii care susțin că au suferit pierderi după ce Musk a scris pe Twitter, pe 7 august 2018, că ”are finanțare asigurată” pentru a lua Tesla în privat, la prețul de 420 dolari per acțiune și că ”sprijinul investitorilor este confirmat”.

Prețul acțiunilor Tesla a crescut după tweet-urile lui Musk, iar ulterior a scăzut, când a devenit clar că achiziția nu va avea loc.

Un juriu format din nouă membri va decide dacă miliardarul a umflat artificial prețul acțiunilor Tesla, promovând perspectivele de cumpărare și, dacă da, cu cât.

Reclamanții au depășit deja niște obstacole legale dificile, judecătorul american Edward Chen determinând în luna mai a anului trecut că postarea lui Musk a fost neadevărată și nesăbuită.

Însă, în mărturia de luni, Musk a spus că crede că ar fi putut vinde suficiente acțiuni ale companiei sale de rachete SpaceX pentru a finanța o achiziție și că ”a simțit că finanțarea a fost asigurată” doar cu acțiunile SpaceX.

Musk a fost dat, de asemenea, în judecată de Comisia pentru bursă și valori mobiliare din SUA din cauza tweet-urilor, ceea ce a dus la plata a 40 de milioane de dolari de către el și Tesla și o cerință ca un avocat al Tesla să îi monitorizeze în avans unele dintre tweeturi.

SEC a susținut că Musk a rotunjit presupusa ofertă de cumpărare la 420 de dolari pe acțiune de la 419 de dolari, deoarece aflase recent despre ”semnificația sumei mai mari în cultura marijuanei” și s-a gândit că prietenei sale i-ar părea amuzant.

Musk a negat că s-a gândit la asta.

”A fost ales pentru că era o primă de 20% față de prețul acțiunilor. Prețul de 420 de dolari nu a fost o glumă”, a mărturisit el.

Musk a oferit depoziția cu calm, spre deosebire de mărturiile lui ocazionale combative din procesele anterioare.

El a început să depună mărturie vineri, spunând juraților că, deși Twitter, pe care a cumpărat-o în octombrie, a fost cel mai democratic mod de a comunica, tweet-urile sale nu au afectat întotdeauna acțiunile Tesla așa cum se aștepta el.

VIDEO Cum arată acum autostrada care ar trebui să ne scape de aglomerația de pe A1 la intrarea în București CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum autostrada care ar trebui să ne scape de aglomerația de pe A1 la intrarea în București

”Doar pentru că eu scriu ceva pe Twitter nu înseamnă că oamenii cred asta sau vor acționa în consecință”, a spus Musk.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a afirmat în declarația sa de deschidere de săptămâna trecută că Musk credea că are finanțare saudită și a încercat să-l protejeze pe ”acționarul obișnuit” de scurgeri de informații din media prin tweeting, deși tweet-ul său conținea „inexactități tehnice”.

Printre cei acuzați se numără și actuali și foști directori ai Tesla, despre care Spiro a spus că au avut motive ”oneste” în răspunsul lor la planul lui Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla