Europa are un nou lider al segmentului B-SUV, care a depășit VW T-Roc, Ford Puma și Dacia Duster

Europa are un nou lider al segmentului B-SUV, care a depășit VW T-Roc, Ford Puma și Dacia Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 iun 2024

Cel mai mare segment al pieței auto, din ultimii ani, B-SUV, este și segmentul în care se află cele două modele fabricate în România, Dacia Duster și Ford Puma. Niciunul dintre ele nu a reușit să urce pe prima poziție a clasamentului, în ultimii ani, acesta fiind dominat de VW T-Roc, liderul indiscutabil până acum, când a fost detronat de un model tot mai popular.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Toyota Yaris Cross este cel mai popular B-SUV din Europa, în acest an, după ce timp de mai mulți ani lider a fost VW T-Roc. Cu un total de 66.174 unități vândute, ceea ce corespunde unui scăderi ușoare față de anul trecut de sub 2 procente, Yaris Cross, o caroserie care are la bază platforma Toyota de segment B, dar cu un design diferit de micul Yaris, a reușit să depășească modelul german cu mai puțin de 1000 de unități vândute. Tendința este, însă, până la acest moment, una evidentă, având în vedere că, potrivit datelor preliminare Data Force T-Roc are o scădere mai mare, de peste 3 procente, având 65.600 unități vândute.

Pe locul al treilea rămâne Peugeot 2008, un alt SUV popular în Europa în ultimul deceniu, grație raportului calitate preț, dar poziția sa este amenințată de un model produs în România, Ford Puma, care în această vară își lansează noua versiune facelift, care aduce schimbări radicale la nivelul interiorului. Cu un volum de 59.300 unități, Puma mai are foarte puțin până urcă pe podium. El ar putea fi urmat de noul Duster, care începe să fie livrat chiar din această lună, ceea ce înseamnă că va reuși să recupereze scăderea de început de an, cauzat de schimbarea de generații. Cu un total vândut de 56.600 unități, Duster 2 și-a menținut cu putere poziția în clasament, pe locul 5, în pofida unei scăderi de 4 procente.

Renault Captur, VW T-Cross și Nissan Juke sunt următoarele clasate în segmentul SUV-urilor subcompacte, dintre acestea doar modelul german având o scădere față de anul trecut.

ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni

Vânzările Toyota Yaris Cross au fost susținute în special de motorizările hibrid, care au devenit tot mai populare în Europa și au înlocuit destul de bine motoarele diesel în opțiunile publicului. Yaris Cross a avut 94% din vânzări acoperite de motorizări hibrid, fiind în același timp și cel mai vândut automobil hibrid din Europa, în luina aprilie.

Vânzările de motorizări hibride în acest segment s-au ridicat la 118.500 unități, cu 16% mai multe decât în urmă cu un an, iar Dacia Duster va intra în competiție pentru clienții de astfel de motoare, cu noile propulsoare pe care le oferă începând din iunie, atât mild-hybrid, cât și full hybrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
ford puma
toyota yaris cross
vw troc