Fiat Chrysler ar putea colabora cu Uber pentru dezvoltarea unor mașini fără șofer

Fiat Chrysler ar putea colabora cu Uber pentru dezvoltarea unor mașini fără șofer
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iun 2016

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), care a încheiat recent cu acord cu Google pentru dezvoltarea unor mașini autonome, discută cu Uber despre un parteneriat similar, potrivit unor surse apropiate situaței, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, negocierile sunt în stadiu incipient, iar Uber poartă discuții și cu alți producători auto. Totuși, parteneriatul dintre Fiat și Uber ar putea fi anunțat până la sfârșitul acestui an.

Uber lucrează deja la dezvoltarea unor mașini fără șofer, iar adoptarea acestora pentru serviciile de transport de persoane, principala activitate a companiei, ar putea reduce costurile și riscul de accidente.

Luna trecută, Google și Fiat Chrysler Automobiles au convenit să colaboreze pentru construcția a 100 de vehicule autonome, în cel mai important acord de până acum între o companie din Silicon Valley și un producător auto.

Fiat nu dispune de resursele necesare pentru a dezvolta singură autovehicule autonome și nici nu s-a arătat interesată, până recent, să exploreze acest domeniu, în contextul în care multe alte companii din tehnologie și sectorul auto lucrează intens la dezvoltarea unor mașini fără șofer. Pe de altă parte, Google lucrează de peste șase ani la dezvoltarea unor mașini fără șofer. Modelele autonome dezvoltate de companie au fost testate pînă acum pe o distanță totală de peste 3 milioane de kilometri pe drumurile din Statele Unite ale Americii, timp în care au fost implicate în 17 incidente minore de trafic.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
uber
fiat
fca
fara sofer
masini autonome