Fiat Chrysler Automobiles își recunoaște vinovăția de fraudă privind emisiile diesel și acceptă plata unor penalități de 300 de milioane de dolari

Fiat Chrysler Automobiles își recunoaște vinovăția de fraudă privind emisiile diesel și acceptă plata unor penalități de 300 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Divizia din Statele Unite a Fiat Chrysler Automobiles a acceptat să pledeze vinovată pentru comportament ilegal și să plătească penalități de aproximativ 300 de milioane de dolari pentru a rezolva o anchetă de mai mulți ani privind fraudă legată de emisiile vehiculelor cu motoare diesel, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FCA US, care acum face parte din grupul Stellantis, a acceptat să pledeze vinovată pentru o acuzație de conspirație penală, rezultată din eforturile sale de a se sustrage cerințelor privind emisiile pentru peste 100.000 de camionete Ram mai vechi și SUV-uri Jeep din SUA., scrie News.ro

Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023 CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023

Acordul, negociat cu oficialii Departamentului de Justiție al SUA, urmează să fie făcut public de săptămâna viitoare. Compania își va declara apoi vinovăția în timpul unei audieri ulterioare într-un tribunal districtual din SUA.

Vehiculele diesel afectate au fost fabricate între 2014 și 2016.

FCA a fuzionat cu producătorul francez Peugeot PSA în 2021, pentru a forma Stellantis.

Stellantis și Departamentul de Justiție au refuzat să comenteze.

Acordul vine la cinci ani după ce Volkswagen a pledat vinovat de acuzații penale, pentru a rezolva propria criză a emisiilor, care a afectat aproape 600.000 de vehicule într-un scandal care a devenit cunoscut sub numele de ”Dieselgate”.

Înșelăciunea Volkswagen a precipitat un control suplimentar care a făcut ca autoritățile de pe ambele maluri ale Atlanticului să pedepsească producătorii de automobile acuzați că folosesc software ilegal cunoscut sub numele de dispozitive de înfrângere pentru a manipula testele guvernamentale de emisii.

Producătorii de automobile europeni s-au bazat pe așa-numita tehnologie diesel curată pentru a produce vehicule care respectă reglementările de mediu mai dure, doar pentru ca oficialii să descopere că poluează mai mult în condiții reale decât în ​​timpul testelor care le-au certificat pentru vânzare.

Producătorii de automobile își concentrează acum eforturile pe vehiculele electrice alimentate cu baterii.

Negocierile dintre avocații FCA și oficialii americani pentru a rezolva ancheta actuală s-au prelungit pe parcursul unor ani de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler automobiles
diesel