Fiat Chrysler și PSA au anunțat componența consiliului de administrație al viitoarei companii Stellantis

Fiat Chrysler și PSA au anunțat componența consiliului de administrație al viitoarei companii Stellantis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 sep 2020

Fiat Chrysler Automobiles N.V. (“FCA”) și Peugeot S.A. (“Groupe PSA”), cele două companii care se află în plin proces de fuziune pentru a forma o singură companie auto, au anunțat lista directorilor care vor forma Consiliul de Administrație al STELLANTIS N.V., așa cum se va numi noua companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Stellantis va fi a patra companie auto, după volumele produse, și va avea activitate pe aproape toate piețele lumii, grație cotelor de piață pe care le are fiecare din mărcile deținute. Cu aproximativ 3 – 4 luni înainte de finalizarea fuziunii, cei doi consturctori care își vor uni activitățile au decis care va fi componența consiliului de administrație.

Desemnarea membrilor board-ului s-a făcut potrivit acordului semnat în urmă cu aproape un an, pe 18 decembrie 2019. Vor fi 11 membri, majoritatea fiind alcătuită din adminsitratori independenți non executivi. „Administratorii independenți au fost desemnați din zone profesionale diverse și vor aduce perspective și experiențe semnificative și relevante, în linie cu spiritul dinamic și inovator care caracterizează crearea noii întreprinderi”, se arată în anunțul companiei.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel

FCA și cel mai important acționar al său, Exor N.V., vehiculul de investiții al familiei Agnelli, au primit 5 locuri în consiliul de administrație, din care John Elkann va deține și poziția de președinte. Grupul PSA și doi dintre acționarii importanți (familia Peugeot, prin EPF și FFP, precum și statul francez, prin BPI France) au primit de asemenea 5 locuri, între care Administratorul Independent Senior și postul de vicepreședinte. Al 11-lea loc va fi cel al lui Carlos Tavares, CEO al Stellantis.

Componența finală aprobată de cele două companii, care va fi supusă votului Adunării Generale a Acționarilor, este următoarea:

John Elkann (Președinte),     

Robert Peugeot (Vicepreședinte)         

Henri de Castries (Administrator Independent Senior)     

Andrea Agnelli (Administrator Non-Executiv)                    

Fiona Clare Cicconi (Administrator Non-Executiv)            

Nicolas Dufourcq (Administrator Non-Executiv)

Ann Frances Godbehere (Administrator Non-Executiv)

Wan Ling Martello (Administrator Non-Executiv)              

Jacques de Saint-Exupéry (Administrator Non-Executiv)

Kevin Scott (Administrator Non-Executiv)                      

Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

După cum se poate observa, din lista noului consiliu lipsește Mike Manley, actualul CEO al Fiat Chrysler, cel care ar trebui să fie COO al noii companii care rezultă din această fuziune.

Prima propunere a PSA pentru reducerea monopolului pe segmentul LCV: să crească producția Toyota în uzina din Sevelnord, Franța CITEȘTE ȘI Prima propunere a PSA pentru reducerea monopolului pe segmentul LCV: să crească producția Toyota în uzina din Sevelnord, Franța

Cele două companii au confirmat faptul că finalizarea fuziunii va avea loc în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva îndeplinirii tututor condițiilor prevăzute de acordul de fuziune. În acest moment, propunerea de fuziune așteaptă o rezoluție din partea Comisie Europene, care studiază implicațiile din punct de vedere concurențial în țările UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
fca
fuziune psa fca
consiliu de administrație stellantis
carlos tavares