Firma care a dezvoltat sistemul de car sharing în Cluj-Napoca și în București începe avansul: după ce își dublase pierderea, acum își dublează afacerile. Termenul pentru break even

Firma care a dezvoltat sistemul de car sharing în Cluj-Napoca și în București începe avansul: după ce își dublase pierderea, acum își dublează afacerile. Termenul pentru break even
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 iun 2019

Pony Car Sharing, firma care a dezvoltat sistemul de car sharing în Cluj-Napoca și în București, și-a dublat anul trecut afacerile și a redus ușor din pierdere, fondatorul companiei, Demis Ghindeanu, anunțând în 2018, la Profit Live, că a calculat că mai are nevoie de încă 3 ani pentru a intra pe break even.

După ce în 2017 compania își dublase pierderea, în 2018 a început avansul și și-a dublat de această dată cifra de afaceri, de la 666.346 lei la 1,39 milioane lei, reducând ușor și din pierdere, de la 1,5 milioane lei la 1,4 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Datoriile totale au urcat de la 4,6 milioane lei la 5,2 milioane lei.

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

 

FOTO Mega-proiectul imobiliar de aproape 1 miliard euro din Voluntari - relansat după 10 ani. Un fost partener de afaceri al lui Dinu Patriciu caută la Cannes investitori pentru \ CITEȘTE ȘI FOTO Mega-proiectul imobiliar de aproape 1 miliard euro din Voluntari - relansat după 10 ani. Un fost partener de afaceri al lui Dinu Patriciu caută la Cannes investitori pentru "noul oraș"

"La încărcare, cu mașini electrice e o mare problemă, deoarece sunt useri...am văzut că duc mașina lângă stație și totuși nu o pun la încărcat, adică o lasă pe locul de parcare, dar nu o pun la încărcat. Am observat că încă e o frică de tehnologia asta de mașini electrice. Toată lumea întreabă «dom'ne, dar când plouă, nu te curentezi ? Când ninge, ce se întâmplă ?»", a relatat Ghindeanu anterior pentru Profit.ro.

Sistemul Pony presupune o aplicație smartphone prin care un șofer poate găsi o mașină a firmei într-un anumit loc din oraș, mașină pe care o deschide cu telefonul mobil și pe care o poate lăsa la destinație, costul călătoriei fiindu-i retras automat de pe card. Cheile și actele mașinii se găsesc în torpedou.

În Cluj-Napoca, sistemul a fost lansat în urmă cu 3 ani, iar ulterior firma a intrat și în București.

Sistemul car sharing este gândit ca o alternativă la transportul în comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
pony
ride sharing
cluj