Fitch a îmbunătățit perspectiva asociată calificativului Autonom Services, citând reziliența companiei în pandemie

Fitch a îmbunătățit perspectiva asociată calificativului Autonom Services, citând reziliența companiei în pandemie

Dan (S) si Marius Stefan

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 iun 2021

Fitch Ratings a îmbunătățit la “stabilă” de la “negativă” perspectiva asociată calificativului acordat companiei românești Autonom Services, citând reziliența financiară pe timp de pandemie a firmei controlate de frații Marius și Dan Ștefan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Revizuirea perspectivei reflectă performanța financiară rezilientă a Autonom de la debutul pandemiei, în special în ceea ce privește rentabilitatea, calitatea activelor și finanțarea și lichiditatea”, potrivit Fitch.

Ratingul Autonom pentru datoriile pe termen lung a fost confirmat la 'B+', fiind constrâns de mărimea “modestă” a companiei, franciza concentrată și un model de afaceri unidirecțional.

Surpriza anului: Dacia intră pe piața din Australia, încă o țară cu volanul pe partea dreaptă. \ CITEȘTE ȘI Surpriza anului: Dacia intră pe piața din Australia, încă o țară cu volanul pe partea dreaptă. "Ne uităm la ei de 10 ani!"

Agenția de evaluare financiară estimează că Autonom va continua să-și îmbunătățească rezultatele în 2021.

Autonom Services, firmă deținută de frații Marius și Dan Ștefan, este unul din principalii jucători ai pieței de închirieri auto din România. Compania deservește aproximativ 1.500 de IMM-uri pe piața locală, având o flotă de 6.700 de vehicule.

Autonom este prima companie antreprenorială cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București care a primit un rating de la Fitch.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom services
fitch ratings
perspectiva stabila
rating
pandemie