Ford a prezentat F-150 Raptor R

Ford a prezentat F-150 Raptor R
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2022

Ford a prezentat F-150 Raptor R, o nouă versiune a pickup-ului său de înaltă performanță, off-road, cu un motor V-8 de 5,2 litri supraalimentat, care produce 700 de cai putere, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul camionetei va porni de la 109.145 dolari, sumă care include taxele de destinație și livrare, scrie News.ro.

EXCLUSIV Prima Development Group a achiziționat ultima fază din proiectul Belvedere Residences de la London Partners CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima Development Group a achiziționat ultima fază din proiectul Belvedere Residences de la London Partners

Pe fondul cererii și al prețurilor record, producătorii de automobile au adăugat variante performante în gama lor, pentru a spori marjele de profit înainte de a trece mai mult la vehiculele electrice, care pot oferi performanțe ridicate, dar au marje mai mici decât vehiculele pe benzină.

Noua versiune ”R” arată similar cu F-150 Raptor al companiei, dar include câteva modificări de design și oferă o creștere semnificativă a performanței și a pieselor off-road.

Pentru comparație, modelul obișnuit F-150 Raptor 2022 este propulsat de un motor EcoBoost V-6 de 3,5 litri care produce 450 de cai putere. Ford a spus că viteza maximă a Raptor R este de 112 m/h, limitată de anvelopele de 37 de inch ale vehiculului.

Ford a dominat în mare măsură piața de camionete de înaltă performanță, de la lansarea primului model Raptor în 2009. Dar, în ultimii ani, marca Ram Trucks a Stellantis a acaparat titlurile cu Ram 1500 TRX, un pick-up de 702 cai putere cu supraalimentare de 6,2 litri și Motor V-8.

Noul Raptor nu face față performanțelor Ram TRX, dar oferă diferite elemente de performanță. Este, de asemenea, cel mai mare motor oferit de Ford.

Compania a folosit anterior motorul pentru Ford Mustang Shelby GT500.

Carl Widmann, inginer-șef al Ford Performance, a spus că vehiculul este rezultatul clienților ”care cer sunetul și puterea unui V8 din Raptor”.

Ford nu a oferit un motor V-8 într-un model Raptor din 2014.

Producția F-150 Raptor R va începe în toamnă, la uzina de camioane Ford Dearborn din Michigan, a spus compania.

Comenzile pentru vehicul au început luni, prin dealerii Ford francizați.

Camionetele Raptor actuale încep de la aproximativ 70.000 de dolari - aproximativ 40.000 de dolari față de un F-150 de bază, dar sunt mai puțin costisitoare decât versiunea de lux de top a F-150, care începe de la aproximativ 77.000 de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
f-150 raptor r
ford