Ford discută reducerea costurilor la fabrica de motoare din Marea Britanie, pe fondul Brexit

Ford discută reducerea costurilor la fabrica de motoare din Marea Britanie, pe fondul Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2017

Ford Motor discută reducerea costurilor la fabrica de motoare din Marea Britanie, cu reprezentanții sindicatului, 1.100 de locuri de muncă fiind în pericol din cauza efectelor Brexitului și a încetinirii cererii în Europa, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Brexitul este în mod clar un factor. Atenția este îndreptată spre salvarea locurilor de muncă”, a declarat Len McCluskey, secretar general al Unite, cel mai mare sindicat din Marea Britanie, în legătură cu fabrica Ford din Bridgend, în sudul Țării Galilor, scrie News.ro.

Fabrica produce suficiente motoare pentru a garanta actualul nivel al forței de muncă în următorii 2-3 ani, dar ar putea fi necesare reduceri pentru că nu s-a reușit creșterea eficienței, a explicat Tim Holmes, purtător de cuvânt al diviziei Ford din Marea Britanie.

În prezent nu sunt programate concedieri, iar evaluarea numărului de angajați dincolo de anul 2020 nu este un fapt neobișnuit în ciclul de afaceri, a arătat el.

Ford nu este singurul producător auto care avertizează în privința perspectivelor prezenței în Marea Britanie, din cauza creșterii îngrijorărilor legate de tarifele care vor fi impuse automobilelor și componentelor importate, pe fondul negocierilor pentru Brexit.

FOTO Porsche Panamera Sport Turismo, primul wagon cu eleron retractabil, poate fi comandat pentru 97.550 euro CITEȘTE ȘI FOTO Porsche Panamera Sport Turismo, primul wagon cu eleron retractabil, poate fi comandat pentru 97.550 euro

Nissan Motor și Jaguar Land Rover au cerut guvernului de la Londra să ofere sprijin financiar furnizorilor auto, pentru a garanta competitivitatea sectorului după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Premierul Theresa May a afirmat miercuri în Parlament că este în dialog regulat cu reprezentanții Ford despre cum poate guvernul să contribuie la continuarea succesului companiei în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
motoare