FOTO Audi a confirmat oficial participarea în Formula 1

FOTO Audi a confirmat oficial participarea în Formula 1
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 aug 2022

Marca Audi a anunțat oficial că, începând cu sezonul 2026, va participa în cea mai cunoscută competiție auto din lume, Formula 1. Atât Audi, cât și Porsche și-au exprimat anterior intenția de a alinia la startul acestei competiții propriile echipe.

Urmărește-ne și pe Google News

Audi va avea propriul motor dezvoltat pentru mașina de Formula 1 cu care va participa în această competiție, după cum au anunțat reprezentanții mărcii, confirmând astfel informațiile anterioare transmise de reprezentanți. Decizia celor de la Audi vine la scurt timp după ce FIA a publicat regulamentul acestei competiții referitor la motorizările ce vor fi folosite în 2026.

Scumpire semnificativă a motorinei CITEȘTE ȘI Scumpire semnificativă a motorinei

După cum anunță compania care face parte din grupul Volkswagen, echipa de Formula 1 va avea un centru special în Neuburg, lângă Ingolstadt, unde va fi dezvoltat motorul.

Audi a făcut anunțul oficial în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Belgia, la Spa-Francochamps, unde are loc Marele Premiu al Belgiei. Au fost prezenți Markus Duesmann, CEO al Audi, și Oliver Hoffman, responsabil cu dezvoltarea tehnică a mărcii.

FOTO Audi a confirmat oficial participarea în Formula 1

„Motorsportul este o parte integrantă a ADN-ului Audi”, a declarat Markus Duesmann. „Formula 1 este atât o etapă globală pentru brandul nostru, cât și un laborator de dezvoltare extrem de provocator. Combinația dintre performanță ridicată și competiție este întotdeauna un motor al inovației și transferului de tehnologie în industria noastră. Cu noile reguli, acum este momentul potrivit să ne implicăm. La urma urmei, Formula 1 și Audi urmăresc ambele obiective clare de sustenabilitate.”

VIDEO Germania a inaugurat prima flotă de trenuri cu hidrogen din lume CITEȘTE ȘI VIDEO Germania a inaugurat prima flotă de trenuri cu hidrogen din lume

Decizia Audi vine ca urmare a faptului că FIA a oferit o deschidere mai mare, începând din 2026, pentru utilizarea propulsiei electrice în sistemul hibrid de motoare, dar și pentru că a deschis calea combustibililor sintetici, care vor fi utilizați exclusiv din sezonul 2026. De asemenea, reducerea costurile pentru echipele de Formula 1 a reprezentat un motiv în plus pentru marca germană.

Oliver Hoffmann, Membru al Consiliului de Dezvoltare Tehnică, spune: „Având în vedere salturile tehnologice majore pe care seria le face spre sustenabilitate în 2026, putem vorbi de o nouă Formula 1. Formula 1 se transformă, iar Audi dorește să activeze. susține această călătorie. O legătură strânsă între proiectul nostru de Formula 1 și departamentul de dezvoltare tehnică al AUDI AG va permite sinergii.”

Audi spune că, din 2026, motorul electric de pe mașinile de Formula 1 va fi aproape la fel de puternic ca motorul cu combustie, care are o putere de aproximativ 400 kW (544 CP).

Porsche nu vrea să renunțe la motoarele cu benzină. „Vehiculele cu combustie vor fi pe șosele în deceniile următoare” CITEȘTE ȘI Porsche nu vrea să renunțe la motoarele cu benzină. „Vehiculele cu combustie vor fi pe șosele în deceniile următoare”

Audi și Porsche au primit acordul Consiliului de Supervizori ai Volkswagen Group de a participa în cea mai importantă competiție sportivă auto a lumii, Formula 1, în aprilie, pentru ca acest lucru să fie confirmat ulterior și de CEO-ul companiei, Herbert Diess, care a dezvăluit și faptul că se lucrează la un motor care să echipeze viitoarele mașini de cursă. Tot el a explicat că decizia are un caracter evident de marketing, care va ajuta cele două mărci să aibă o mai mare vizibilitatea pe piețele lumii.

Dacia Spring se răzbună CITEȘTE ȘI Dacia Spring se răzbună

FIA a anunțat că noile reglementări care vor intra în vigoare în 2026 au în vedere „menținerea spectacolului”. Astfel, s-a decis ca motoarele să-și păstreze performanțele acutale, cu motoare cu combustie V6, de mare putere și turații mari, „evitând diferențierea excesivă a performanței”. În plus, motoarele vor avea o creștere a implementării energiei electrice până la 50% și va utiliza combustibil 100% sustenabil (sintetici), astfel încât mașinile să aibă emisii nete de carbon zero. Au fost decise și reglementări financiare referitoare la motoare, astfel încât să fie reduse costurile pentru echipe. Efectele noilor reglementări vor viza reducerea consumului de carburant la 70 kg într-o cursă, de la 160 kg în 2013 și 100 kg în 2020.

Audi recunoaște că intrarea în Formula 1 este una în scopuri de marketing. „Marele interes pentru Formula 1 este global, iar seria de curse este unul dintre evenimentele sportive cu cea mai mare acoperire din lume. În 2021, peste 1,5 miliarde de telespectatori au urmărit cursele. Formula 1 este populară pe piețe-cheie precum China și SUA, iar tendința continuă să crească – chiar și în rândul grupurilor-țintă tinere. Pe rețelele sociale, Formula 1 se confruntă acum cu cele mai mari rate de creștere dintre cele mai populare sporturi din lume”.

FOTO Audi a confirmat oficial participarea în Formula 1

În ceea ce privește motorul ce va fi folosit, Audi precizează că centrul din Neuburg dispune deja de bancuri de testare a motoarelor de Formula 1 și sunt derulate activități de pregătire a angajaților.

 „Pentru dezvoltarea și fabricarea trenului motopropulsor de Formula 1, ne vom baza pe experiența valoroasă a angajaților noștri din sporturile cu motor, vom continua să investim în centrul nostru de sport cu motor și, de asemenea, vom recruta profesioniști înalt specializați”, spune directorul general Audi Sport Julius Seebach, care s-a ocupat de procesul de intrare a mărcii în Formula 1.

Echipa tehnică va fi formată până la sfârșitul acestui an, fiind înființată deja o companie separată, subsidiară deținută în totalitate de Audi Sport. Aceasta va fi condusă de Adam Baker va prelua conducerea companiei și a echipei, în poziția de CEO.

Urmează să fie anunțată, până la sfârșitul acestui an, decizia referitoare la echipa pe care Audi o va prelua pentru a finaliza procedurile de intrare în Formula 1.

Audi va anunța o decizie cu privire la echipă cu care se va alinia în 2026 până la sfârșitul acestui an.

În același timp, marca a anunțat că oprește proiectul de participare la cursele de anduranță, dar va menține echipa care participă în Dakar.

FOTO Audi a confirmat oficial participarea în Formula 1

viewscnt
Afla mai multe despre
audi formula 1
porsche formula 1
herbert diess
porsche red bull
formula 1 electrice