FOTO Nissan anunță conceptul IMq, posibil un prototip al viitoarei generații Qashqai

FOTO Nissan anunță conceptul IMq, posibil un prototip al viitoarei generații Qashqai
scris 1 mar 2019

Nissan va aduce la Geneva un SUV concept, electric, care ar putea să ne ofere informații despre viitoarea generație Qashqai.

Nissan a anunțat că va expune la Geneva conceptul IMq, un SUV electric despre care există însă puține informații. Japonezii nu au difuzat nici măcar imagini foto cu mașina, preferând să publice însă o schiță (prezentată MAI JOS), care prefigurează cum va arăta mașina în realitate. Ce se poate observa este o siluetă dinamică, cu proporții futuriste, care amintesc de modelul rivalilor de la Toyota, CH-R.

Fără a fi obligatoriu legat de un model de serie din viitor, acest concept ar putea să dea informații despre viitorul Juke, care se lansează anul acesta, sau despre viitorul Qashqai, mai degrabă, care se lansează anul următor. Indiferent despre care model va fi vorba, Nissan ne anunță că are la bord”Intelligent Mobility”, numele pe care japonezii l-au dat „strategiei de a împreuna electrificarea și tehnologia autonomiei”.

Porsche a decis: viitorul SUV Macan va fi complet electric și va fi lansat în 2021 CITEȘTE ȘI Porsche a decis: viitorul SUV Macan va fi complet electric și va fi lansat în 2021

Nissan Qashqai este SUV-ul cel mai vândut al mărcii, care se pregătește anul viitor de lansarea unei noi generații. Deși existau unele amenințări în acest sens, janponezii au confirmat că acest model va fi produs în continuare în Marea Britanie.

Nissan este una din mărcile-pionier în segmentele de vehicuel electrice, modelul Leaf fiind unul dinte cele mai vândute automobile electrice ale lumii.

Nissan a mai prezentat deja două concepte în familia IM (Intelligent Mobility), un sedan și un SUV.

FOTO Nissan anunță conceptul IMq, posibil un prototip al viitoarei generații Qashqai

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
qashqai
imq
nissan electric
leaf
juke