FOTO Start după 1 an pentru o nouă autostradă, care va asigura o altă legătură între Moldova și Transilvania

FOTO Start după 1 an pentru o nouă autostradă, care va asigura o altă legătură între Moldova și Transilvania
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției celor 164 de km ai autostrăzii Brașov-Bacău, care va asigura legătura dintre Moldova și Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Proiectantul român trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispoziție 81,20 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport.

VIDEO Umbrărescu a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford

În aprilie, autoritățile au desemnat câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al autostrăzii.

FOTO Start după 1 an pentru o nouă autostradă, care va asigura o altă legătură între Moldova și Transilvania

După semnarea contractului, compania câștigătoare, Consitrans, va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui studiu.

ANUNȚ Discuții lansate pentru prelungirea a două magistrale de metrou CITEȘTE ȘI ANUNȚ Discuții lansate pentru prelungirea a două magistrale de metrou

Autostrada Brașov - Bacău va avea o lungime estimată de 164 km și va asigura o nouă legătură între Moldova și Transilvania.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și dupa soluționarea acestora.

Sute de mii de mașini Mercedes, rechemate în service CITEȘTE ȘI Sute de mii de mașini Mercedes, rechemate în service

În urmă cu un an era anunțat că trei oferte au fost depuse pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov - Bacău (A13).

"Au fost depuse trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov - Bacău (A13)! Constructori din România și Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Programul Transport (PT). Câștigătorul trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 24 de luni, apoi va fi lansată licitația pentru proiectarea și construcția celor aproximativ 164 de km ai acestei autostrăzi. A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova și Transilvania!", a anunțat atunci ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

România a avut cea mai mare creștere medie a ratei motorizare din UE în ultimii 10 ani. Rămâne totuși pe ultimul loc la numărul de mașini la mia de locuitori CITEȘTE ȘI România a avut cea mai mare creștere medie a ratei motorizare din UE în ultimii 10 ani. Rămâne totuși pe ultimul loc la numărul de mașini la mia de locuitori

La rândul său, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că operatorii economici care au depus oferte sunt: Consitrans SRL, Mega Muhendislik Mușavirlik AȘ și Asocierea Explan SRL (lider) - DP Consult SA - Tekfen Muhendislik AȘ (Tekfen Engineering Co. Inc.).

FOTO Start după 1 an pentru o nouă autostradă, care va asigura o altă legătură între Moldova și Transilvania

viewscnt
Afla mai multe despre
drumuri
autostrada brașov - bacău