FOTO Suzuki a prezentat Across, SUV-ul similar RAV-4, construit de Toyota

FOTO Suzuki a prezentat Across, SUV-ul similar RAV-4, construit de Toyota
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2020

Suzuki a lansat modelul Across, un SUV echipat cu propulsie plug-in hibrid dezvoltat de Toyota, în cadrul parteneriatului anunțat anterior de cele două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suzuki Across este cel mai nou produs al japonezilor, dezvoltat și asamblat de Toyota, pentru a fi vândut pe piețele din Europa de Suzuki. Cele două companii japoneze au un parteneriat care prevede atât un schimb de acțiuni, cât și furnizarea de vehicule reciproc, pe diferite piețe. Astfel, în schimbul dezvoltării și producerii de către Suzuki de vehicule Toyota pe piața indiană, în Europa Suzuki va beneficia de mai multe modele. Across este primul dintre ele, un SUV cu propulsie plug-in hibrid, care va fi urmat de un model similar cu Corolla wagon, ce va fi fabricat de Toyota în uzina din Marea Britanie.

Suzuki Across nu este altceva decât o copie restilizată a modelului Toyota RAV-4 și va intra pe piață în toamna acestui an. Suzuki va putea să facă față, cu ajutorul acestui model, limitelor mai drastice de emisii, impuse de UE în 2020. Motorizarea PHEV pe care o va oferi va avea emisii de CO2 de 22 g/100 km, grație celor două motoare electrice și a bateriei de 18 kWh, cu o autonomie de până la 75 km. Împreună cu motorul pe benzină de 2,5 litri, mașina va dispune de 306 CP în total. Motoarele sunt dispuse separat, pe cele două axe, astfel că Across va avea tracțiune integrală, în măsura înc are bateria are suficientă energie. Suzuki Across va deveni, cu cei 4,63 metri lungime, cel mai mare model al mărcii din Europa.

Dacia, prima creștere după pandemie: 8% în Franța. Piața franceză a urcat cu 1,2% în iunie față de anul trecut CITEȘTE ȘI Dacia, prima creștere după pandemie: 8% în Franța. Piața franceză a urcat cu 1,2% în iunie față de anul trecut

În cadrul parteneriatului anunțat în 2019, Toyota a cumpărat un pachet de 4,94% acțiuni Suzuki, în valoare de 96 miliarde yeni (circa 900 milioane de euro), în timp ce Suzuki a cumpărat acțiuni de circa 48 miliarde yeni, jumătate din suma cheltuită de Toyota, care reprezintă numai 0,2% din cel mai mare constructor auto japonez.

FOTO Suzuki a prezentat Across, SUV-ul similar RAV-4, construit de Toyota

FOTO Suzuki a prezentat Across, SUV-ul similar RAV-4, construit de Toyota

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki suv
suzuki across
suzuki phev
masini hibride
toyota rav-4