FOTO & VIDEO Skoda lansează modelul Slavia, începând de la 12.600 de euro

FOTO & VIDEO Skoda lansează modelul Slavia, începând de la 12.600 de euro
scris 2 mar 2022

Skoda a lansat oficial cel mai nou model al său, Slavia, un automobil destinat piețelor emergente din India, în cadrul programului pe care marca cehă îl coordonează.

Versiunea mai ieftină și mai mică a lui Skoda Octavia, dezvoltată și construită în India pentru clienții care nu-și permit prețurile din Europa ale automobilelor, a fost lansată oficial pe piața indiană, cu un preț care începe de la 12.700 de euro. Mașina este cu puțin mai mică decât Octavia, dar oferă o serie de echipamente și motorizări care s-ar vinde cu succes în Europa.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Skoda Slavia este încă un automobil creat de cehi în proiectul India 2.0, iar planurile grupului VW nu prevăd, pentru moment, o a doua piață pentru acest model, însă informațiile neoficiale vorbesc despre cel puțin o piață, cea din Rusia, asta în situația în care războiul nu va da peste cap complet planurile grupului VW.

Skoda a prezentat în premieră noul său model Slavia, un automobil care reușește să surprindă cu detaliile sale. Skoda Slavia a fost creat în cadrul proiectului India 2.0 și va fi lansat, pentru moment, doar pe această piață.

Stellantis vrea să devină 100% electrică în 2030 și țintește o dublare a veniturilor până în 2030 CITEȘTE ȘI Stellantis vrea să devină 100% electrică în 2030 și țintește o dublare a veniturilor până în 2030

Skoda Slavia are un ampatament de 2,65 metri, cu doar un centimetru în minus față de Octavia, iar lungimea sa ajunge la 4,54 metri, fiind un veritabil automobil compact, în partea superioară a clasei, cu doar 15 cm mai mic decât modelul compact al cehilor. Mașina a fost gândită încă de la început să fie un sedan spațios și accesibil, care să facă legătură între costisitorul Octavia și modelul entry-level Rapid, față de care are 15 centimentri în plus.

FOTO & VIDEO Skoda lansează modelul Slavia, începând de la 12.600 de euro

Skoda a mai lansat deja un SUV, Kushaq, dezvoltat în cadrul aceluiași proiect, India 2.0, care s-a bucurat de succes pe piața indiană, iar pentru companie a reprezentat o confirmare a investițiilor în acest proiect.v

Motoarele lui Slavia fac parte din familia TSI, 1.0 litri, de 115 CP, și 1.5 litri, de 150 CP, care contribuie și ele la reducerile de costuri, fiind gata dezvoltate.

Skoda a devenit lider de proiect pentru expansiunea grupului VW pe piețele emergente din India, Rusia sau America de Sud, acolo unde grupurile franceze controlează destuld e bine piața, însă în acest moment în Rusia obstacolul generat de războiul din Ucraina ar putea da peste cap toate planurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda slavia
skoda india
skoda octavia
skoda rusia