Gheorghe Răcaru, Blue Air: Vremea ne cauzează pierderi de sute de mii de euro anual

Gheorghe Răcaru, Blue Air: Vremea ne cauzează pierderi de sute de mii de euro anual
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2017

În fiecare an, companiile aviatice pierd sute de mii de euro din cauza vremii nefavorabile, a declarat într-un interviu pentru News.ro Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească. Acesta subliniază că sectorul aviatic este sensibil la orice schimbare în plan politic sau meteorologică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Se mai întâmplă să facem curse duble în timpul iernii, am plecat de câteva ori cu avioanele goale din România, ca să recuperăm pasageri blocați în afara țării pe aeroporturi de pe care aeronavele Blue Air aflate acolo nu puteau decola. Facem de fiecare dată eforturi foarte mari să nu rerutăm pasagerii, mai ales în această perioadă, pentru că nu există suficiente locuri libere și disconfortul este mult mai mare. Așa că, în aceste situații, alegem de multe ori să suportăm noi cheltuielile de două ori mai mari pe o cursă, doar ca pasagerii noștri să fie cât mai puțin afectați”, a declarat Răcaru, pentru News.ro.

În paralel, compania lucrează în continuare la proiectul de listare pe bursă.

EXCLUSIV Dacia nu va primi deocamdată noul motor Energy TCe 140 de 1.3 litri, lansat de Renault CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia nu va primi deocamdată noul motor Energy TCe 140 de 1.3 litri, lansat de Renault

”Mergem înainte cu listarea. Este un proces de durată, de doi-trei ani până se concretizează”, menționează Răcaru.

În ceea ce privește salariul net al personalului, acesta nu va fi afectat, odată cu mutarea contribuțiilor aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, când vor intra în vigoare noile modificări fiscale la începutul anului viitor.

”Le-am comunicat și angajaților, am decis să creștem salariile brute, pentru ca veniturile nete să nu fie afectate de noile modificări fiscale”, a subliniat Răcaru.

Blue Air are acum 1.500 salariați. În bazele externe, 85% dintre angajații companiei sunt locali.

Blue Air a fost înființata în 2004 și s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean. Compania are opt baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool și Torino.

În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați.

Compania low-cost operează zboruri către peste 100 de rute, din 16 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe racaru
blue air