Grindeanu avertizează cu rezilierea contractului firma care se ocupă de descărcarea pe autostrada A1 de lângă Timișoara

Grindeanu avertizează cu rezilierea contractului firma care se ocupă de descărcarea pe autostrada A1 de lângă Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că nu acceptă un progres de doar 2% în trei luni pentru drumul de descărcare de pe autostrada A1, spre Timișoara, prin comuna Sânandrei. Grindeanu a adăugat că deja au fost înaintate documentele pentru eliberarea unui certificat negativ pentru constructor, societatea Todini din Italia, și că ”vedem ce se întâmplă în aprilie, poate început de mai”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj, vineri, în cadrl unei conferințe de presă care a avut loc la Timișoara, companiei italiene Todini care are un ritm lent la lucrările pentru drumul de legătură dintre autostrada A1 și Timișoara, scrie News.ro.

VIDEO Noii șefi ai Toyota au anunțat 10 noi mașini electrice în doar trei ani și hibride plug-in cu autonomie de 200 km CITEȘTE ȘI VIDEO Noii șefi ai Toyota au anunțat 10 noi mașini electrice în doar trei ani și hibride plug-in cu autonomie de 200 km

”Pe descarcarea la Sânandrei, folosesc acest prilej să le transmit domnilor de la Todini că un progres de 2 la sută în trei luni de zile nu accept și să țină minte ce au pățit cei de la Tirrena Scavi (constructorul de pe centra sud a Timișoarei căruia i-a fost reziliat contractul - n.r.). Din câte știu, DRDP a înaintat documentele pentru certificat negativ. Așa că aviz amatorilor. Nu e treaba mea să reziliez proecte, dar nici să fim luați de fraieri și să găsim tot felul de scuze care unele sunt inventate. Așa că folosesc acest prilej pentru a atrage atenția public că progresul de 2% în 3 luni nu e acceptabil. O să vedem ce se întâmplă în aprilie, poate început de mai, vedem care e finalitatea”, a transmis Sorin Grindeanu.

Ministrul a explicat că, potrivit contractului, lucrarea ar trebui să fie gata în acest an, însă în prezent, stadiul este de 20 la sută.

”Conform contractului, Todini trebuie să termine anul ăsta descărcarea de la autostradă. (...) Stadiul e undeva la 20 la sută”, a adăugat Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
drumuri
grindeanu