Honda investește aproape 2,8 miliarde dolari într-o mașină autonomă de serie. Preluare a 5,7% din acțiunile Cruise, start-up cumpărat de americanii de la GM în 2016

Honda investește aproape 2,8 miliarde dolari într-o mașină autonomă de serie. Preluare a 5,7% din acțiunile Cruise, start-up cumpărat de americanii de la GM în 2016
scris 4 oct 2018

Honda Motor va investi aproape 2,8 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui vehicul autonom de serie alături de Cruise Automation, divizia de mașini autonome a General Motors (GM), la care a achiziționat o participație minoritară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Producătorul auto nipon a plătit 750 milioane de dolari pentru un pachet de 5,7% din acțiunile Cruise, start-up cumpărat de americanii de la GM în 2016.

Investiția Honda evaluează Cruise la 14,6 miliarde de dolari.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Blue Air preia compania aeriană națională a Republicii Moldova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Blue Air preia compania aeriană națională a Republicii Moldova

În plus, Honda s-a angajat să contribuie, în următorii 12 ani, cu 2 miliarde de dolari la dezvoltarea unui automobil autonom de serie, precum și la alte proiecte din domeniul tehnologiilor de condus fără șofer derulate de Cruise.

Fondată în 2013, Cruise Automation a intrat în portofoliul GM în urmă cu doi ani. Compania dezvoltă tehnologii pentru condusul autonom și a construit deja un prototip pentru ceea ce numește “mașina viitorului”.

Recent, conglomeratul japonez SoftBank a anunțat că va investi 2,25 miliarde de dolari în Cruise, în schimbul unei participații de aproximativ 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
cruise
general motors
masini fara sofer
condus autonom
investitie