În premieră pentru o companie auto străină, Daimler obține aprobare să testeze mașini fără șofer pe drumurile din Beijing

În premieră pentru o companie auto străină, Daimler obține aprobare să testeze mașini fără șofer pe drumurile din Beijing
scris 6 iul 2018

Daimler a primit aprobare de la autoritățile chineze să testeze mașini fără șofer pe drumurile publice din Beijing, fiind primul producător auto internațional care obține o astfel de autorizație în capitala statului asiatic.

Compania va începe testarea mașinilor Mercedes-Benz dotate cu tehnologie de condus cu un grad ridicat de autonomie (nivelul 4) pe străzile din Beijing, “o metropolă cu situații de trafic urban unice și complexe”, potrivit unui comunicat Daimler.

Nivelul 4 de autonomie este atins atunci când automobilul este capabil să îndeplinească, în anumite scenarii, toate sarcinile de condus și să monitorizeze activ mediul înconjurător. Producătorii auto și dezvoltatorii de tehnologii pentru condusul fără șofer vizează atingerea nivelului 5, ce va fi obținut atunci când mașina se va comporta exact ca un șofer uman, în orice situație.

Tesla a urcat pe locul patru în lista Oficiului Consumatorilor din Norvegia, după numărul de reclamații CITEȘTE ȘI Tesla a urcat pe locul patru în lista Oficiului Consumatorilor din Norvegia, după numărul de reclamații

Este primul aviz de acest fel dat de autoritățile din Beijing unui constructor auto străin. Recent, BMW Group a primit aprobare să testeze vehicule fără șofer pe străzile din Shanghai.

Pentru obținerea licenței de testare pe drumurile publice din Beijing, mașinile Mercedes-Benz au fost echipate cu aplicații suplimentare dezvoltate pe platforma Apollo a chinezilor de la Baidu, lansată în aprilie anul trecut. Platforma oferă companiilor și producătorilor auto soluții complete de hardware și software în vederea dezvoltării propriilor tehnologii de conducere autonomă, inclusiv acces la codurile-sursă și la diferitele capabilități folosite de mașinile autonome pentru percepția obstacolelor, calcularea traiectoriilor, controlul vehiculului și sistemul de operare, precum și un set complet de instrumente de testare.

Baidu, operatorul celui mai mare motor de căutare pe internet din China,  a început să testeze mașini autonome în condiții reale de trafic încă din 2015, inițial pe străzile din Beijing și ulterior în SUA, pe șoselele din California.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes-benz
masini fara sofer
automobile autonome
beijing
teste
conditii reale de trafic