INFOGRAFIC România - cea mai mică scădere din UE pe piața de vehicule comerciale ușoare

INFOGRAFIC România - cea mai mică scădere din UE pe piața de vehicule comerciale ușoare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 iun 2020

Vânzările de vehicule comerciale au înregistrat în luna mai un declin aproape la fel de mare precum cel al autoturismelor, însă este vizibilă revenirea lentă a pieței, după redeschiderea piețelor prin măsuri guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Luna mai a adus o scădere a înmatriculărilor de vehicule comerciale de 44,4% aproape cât cea înregistrată de autoturisme. Declinul s-a înregistrat pe toate segmentele de comerciale, având ca vârfuri ale scăderii în piețele mari, precum Spania (-59%) sau Germania (-47,9%), urmate de valori ceva mai mici în Italia (-36,5%) și Franța (-35%). În total, în UE au fost înmatriculate 109.431 vehicule comerciale în luna mai, cu aproape 90.000 mai puține decât anul trecut.

România a raportat înmatriculări cu foarte puțin mai bune decât media europeană, -42,5%, respectiv, 1366 de unități, cu aproximativ 1.000 mai puține decât anul trecut în luna similară.

Pe întreg intervalul ianuarie - mai, scăderea pieței a ajuns la -36,7%, cu un volum înmatriculat de 583.238 vehicule, față de 921.341 înregistrate în 2019 în perioada similară. Cele mai mari scăderi în acest an au fost înregistrate în Lituania (-55,7%) și Spania (-49,3%). Piețele cu cele mai bune rezultate au fost Finlanda și Danemarca, cu scăderi sub 20 de procente.

Piața auto din UE va scădea cu 25% - cel mai abrupt declin din istorie CITEȘTE ȘI Piața auto din UE va scădea cu 25% - cel mai abrupt declin din istorie

România are, după cinci luni, o scădere peste media pieței, -40,5%, cu un total de 6.842 vehicule înmatriculate.

Pe cel mai important segment, cel al vehiculelor comerciale ușoare (LCV), scăderea pieței a fost de 41,3% în Europa, în timp ce în România rezultatul a fost foarte bun, 1098 de unități, cu un declin de numai 15,8%, cel mai mic din Europa. După cinci luni, România înregistrează o scădere de 26,3%, una dintre cele mai mici de pe continent, cu 5.116 vehicule înmatriculate. În total, în UE s-au înmatriculat 477.939 unități, cu 36,4% mai puține decât anul trecut.

Pe segmentele de camioane și autobuze, scăderea a fost foarte mare în România de peste 70 de procente, mult peste scăderile situate între 50% și 60% în UE.

INFOGRAFIC România - cea mai mică scădere din UE pe piața de vehicule comerciale ușoare

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
vehicule comerciale
lcv
vanzari lcv romania