Jaguar va prezenta volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii

Jaguar va prezenta volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 sep 2017

Producătorul auto britanic Jaguar va prezenta joi un concept de volan futuristic care va răspunde la comenzi vocale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă unii producători auto, precum Daimler, văd un viitor al mașinii fără volan, alții, cum este cazul britanicilor de la Jaguar, speră ca, din contră, volanul să fie un dispozitiv inteligent cu aplicare atât în mașină, cât și în afara acesteia.

Conceptul celor de la Jaguar nu are multe în comun cu volanele actuale. În fapt, nici măcar nu este rotund. Mai degrabă, e un dreptunghi gol pe interior. Însă nu forma, ci funcțiile sale sunt cele care interesează.

Jaguar crede că, în mașină, acesta va fi un fel de asistent digital care va asculta comenzile utilizatorului și va oferi răspunsuri la diversele întrebări ale acestuia. „Oprește aici.” „Cât e scorul la meci?” „Dă mai cald.” sau „Încarcă la prima stație electrică” sunt câteva din posibilele comenzi și întrebări prin care utilizatorul va putea interacționa cu volanul.

DHL Parcel Europe, serviciul transnațional al Deutsche Post, se extinde în România CITEȘTE ȘI DHL Parcel Europe, serviciul transnațional al Deutsche Post, se extinde în România

Însă, cei de la Jaguar nu se limitează la mașină. Volanul acestora poate fi demontat și luat în casă, unde își continuă munca de asistent digital, asemenea produselor cunoscute în prezent ca Google Home sau Amazon Echo.

Bineînțeles, toate aceste funcții, atât în mașină cât și în afara ei, vor fi realizate pe baza unui sistem de inteligență artificială.

Volanul celor de la Jaguar se va numi Sayer, după unul dintre cei mai apreciați designeri ai companiei, Malcolm Sayer, care a desenat mașinile producătorului britanic între 1951 și 1970.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
inteligenta artificiala