Luptă strânsă în China: VW a revenit și a depășit vânzările BYD

Luptă strânsă în China: VW a revenit și a depășit vânzările BYD
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 feb 2024

După ce finalul anului 2023 a adus o premieră, compania chineză BYD depășind vânzările VW, pe piața locală, în luna ianuarie lucrurile s-au întors în favoarea companiei germane, care a ocupat din nou locul 1.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW a fost marca cea mai vândută din China, în luna ianuarie, depășind astfel rivalii de la BYD. Cu un total de 210.000 autoturisme vândute și o creștere de 41%, cele două companii care vând mașini VW, SAIC și FAW, au depășit volumul vândut de BYD, cel mai puternic producător local, care s-a ridicat la 191.200 de unități, după o creștere de 43,4%. Locul al treilea, în ianuarie, a fost ocupat de Toyota, cu 141.700 unități, iar pe locurile următoare s-au clasat Changan, Honda, Geely, Wuling, BMW, Chery și Nissan. În total, China a înregistrat un volum de 2,03 milioane de autoturisme vândute, conform datelor Asociației Constructorilor de Autoturisme din China, ceea ce reprezintă un avans de 57,4%, față de anul trecut, când se înregistra un blocaj al pieței.

TABEL Scumpire semnificativă astăzi a motorinei și benzinei CITEȘTE ȘI TABEL Scumpire semnificativă astăzi a motorinei și benzinei

Pe segmentul de mașini pur electrice, BYD domină în continuare piața, având aproape 100.000 de autoturisme vândute, cu 26% mai multe decât anul trecut, la mare distanță de Tesla, cu aproape 40.000 de autoturisme și o creștere de numai 10 procente. VW se află doar pe locul 6 în acest segment, cu 15.900 de autoturisme electrice, în fața mărcii germane fiind alte trei branduri chinezești. Nicio altă marcă occidentală nu se află în Top 10 în clasamentul celor mai vândute mărci electrice.

Cele mai vândute automobile în luna ianuarie, pe piața din China, au fost Changan CS75, cu 40.500 unități, urmat de VW Lavida, cu 32.419 unități, și BYD Song Plus, cu 32.200 autoturisme vândute.

Cifrele furnizate de Asociația Constructorilor de Autoturisme din China includ doar vehiculele produse în această țară, fiind excluse automobilele de import, care însă reprezintă un procent extrem de mic pe această piață.

FOTO Renault a dezvăluit numele unui viitor SUV compact, posibil înlocuitor al lui Duster pe piețele internaționale CITEȘTE ȘI FOTO Renault a dezvăluit numele unui viitor SUV compact, posibil înlocuitor al lui Duster pe piețele internaționale

La finalul lui 2023, vânzările de autoturisme din China ajunseseră la un total de 21,7 milioane de automobile, cu șase procente peste nivelul din 2022, cu un avans de 9% în decembrie, comparativ cu luna similară din 2022, cu 2,36 milioane de autoturisme vândute. BYD a fost cea mai vândută marcă, cu 2,57 milioane de unități, iar VW a ocupat locul al doilea, cu 2,22 milioane de vehicule, vândute de cele două companii pe care le are în China, SAIC VW și FAW VW. Cel mai vândut automobil, în 2023, a fost Tesla Model Y, cu peste 450.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari china
piata auto china
byd
vw